FSS doneo odluku o strancima u Superligi Srbije

FSS doneo odluku o strancima u Superligi Srbije Izvor: fss
Super liga

U Superligi od naredne sezone samo četiri strana igrača u jednoj ekipi.

Odbor za hitna pitanja FSS na današnjoj sednici, a na inicijativu predsednika Slaviše Kokeze, doneo je odluku o smanjenju broja stranih igrača u Superligi sa šest na četiri.

U Prvoj ligi Srbije maksimalan broj stranih igrača je dva u ekipi, a u Superligi za žene i Prvoj futsal ligi četiri.Ova odluka važiće od takmičarske sezone 2017/2018.

Odbor za hitna pitanja FSS je razmatrajući aktuelno stanje doneo zaključke sa predlozima mera za unapređenje srpskog fudbala:

-Da se smanji broj glavnih i pomoćnih sudija Super i Prve lige Srbije u skladu sa preporukama Sudijske komisije UEFA.
-Da se smanji broj delegata Super i Prve lige Srbije i uvede obavezno polaganje stručnog ispita u cilju kvalitetnijeg nadzora na utakmicama.
- Da se izvrše odgovarajuće izmene i dopune disciplinskog pravilnika FSS u smislu uvođenja disciplinske odgovornosti klubova po osnovu neispunjavanja finansijskih obaveza prema FSS.
-Da se uveća minimalni broj igrača koji nastupaju u reprezentativnim selekcijama FSS sa dva na četiri kao razlog za odlaganje prvenstvenih mečeva Prve lige Srbije.
-Da se da preporuka organima koji upravljaju takmičenjima Super i Prve lige Srbije da se prvenstvene utakmice ubuduće odigravaju i petkom i ponedeljkom. I to tako što će se jedna utakmica Superlige igrati petkom, a utakmice Prve lige Srbije po jedna petkom i ponedeljkom,a sve u cilju povećanja broja gledalaca na fudbalskim stadionima. Odbor je zadužio stručnu službu FSS da sve stavove i zaključke ugradi u odgovarajuće propise i dokumenta za takmičarsku sezonu 2017/2018.


Odbor za hitna pitanja FSS doneo je odluku da se finalna utakmica Kupa Srbije za muškarce odigra na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu, 27.maja 2017. godine.

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Uroš

Jel ovo dan mrmota? Pa ta odredba postoji već par godina kada su Evandro i Kleo dobijali državljanstva po hitnom postupku?

0 0

ZoranJ

To petkom i ponedeljkom ima da poveća gledanost u nenormalnom broju. Tražiće se karta više sigurno.

5 0

Sprtko Niški

A šta će zvezda jadna. Treba da rastera pola tima

14 1

* Sva polja su obavezna