Predsedničke izbore prati Centralna izborna komisija Rusije

Predsedničke izbore prati Centralna izborna komisija Rusije Izvor: Shutterstock/ilustracija

Republička izborna komisija (RIK) saopštila je da će predsedničke izbore koji se održavaju 2. aprila pratiti Centralna izborna komisija Rusije. Oni će imati dva posmatrača za rad biračkih odbora.

Do sada su prijavu za posmatranje izbora podneli Crta, Građani na straži, Cesid i Jukom.

Rok za prijavu za strane posmatrače za praćenje izbora ističe 22. marta, a za domaće posmatrače 27. marta.

Na sednici je za zamenika člana RIK-a u proširenom sastavu imenovan predstavnik Grupe građana "Ljubiša Preletačević Beli, Beli - Samo jako" Relja Joksimović.

Glasački listići i u pet varijanti

Glasački listići na izborima za predsednika Srbije štampaće se s jednom, dve, tri, četiri ili pet jezičkih varijanti u zavisnosti od toga koji su jezici i pisma u službenoj upotrebi u pojedinim opštinama, odlučila je Republička izborna komisija.

Glasački listić s jednom ili dve jezičke varijante štampaće se na hartiji formata A4, a glasački listići sa tri, četiri ili pet jezičkih varijanti štampaće se na hartiji formata A3.

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Povratak Majstora

Odlično. Onda i neka kontrolišu prodane duše (predstavnike stranska) po selima i gudurama Srbije gde se sve i iznamešta kupi, glasa i plati.

4 0

Даца

Много су важнији контролори на самим бирачким местима (и око њих, у бугарским возовима и месним канцеларијама)! А опозиција нема довољно пара да спречи њихову куповину...

8 0

Djordano

I mi ćemo njihove...

21 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo