Fitnes ogrlica za mačke - hit u Kini

Do 2024. godine globalno tržište pametnih uređaja za kućne ljubimce imaće profit od dve i po milijarde dolara. U prošloj godini ta industrija zaradila je milijardu. Ova priča iz Hong Konga primer je biznisa preko zdravlja ljubimaca.

Izvor: N1

Ava Lui, vlasnica tri mačke, kupila je pametne ogrlice za svoje krznate ljubimce. Siu Vong, njena sedmogodišnja mačka, ima višak kilograma, i njoj je namenjena fitnes ogrlica, kako bi pazila šta jede.

"Moje mačke su probirljive kada se radi o hrani. Kada promenim vrstu hrane, ja na ovaj način znam koliko kalorija unose. Pa tako znam da li je moja mačka debela ili mršava", kaže Ava Lui.

Zahvaljujući svim podacima sa ogrlice, koji su povezani sa njenim telefonom Siu Lo može da prati nivo aktivnosti hrane i vode u njihovom organizmu, kao i njihov san.

"Ja samo želim da se one nikada ne razbole, da se ne povrede. Što ih ređe vodim kod veterinara imam više vremena za igru sa njima", rekla je.

Prihodi stanovnika Hong Konga rastu, a proizvođač SUGA, koji se bavi prozvodnjom svega što je potrebno životinjama, došao je na ideju da započne i biznis koji će se zasnivati na zaštiti zdravlja ljubimaca. Pametna ogrlica za mačke košta skoro 115 dolara i na policama se našla u avgustu prošle godine.

"Vlasnici životinja u Kini, koji su do sada svoje životinje hranili svime, pa i ostacima hrane, postali su obazriviji prema zdravlju svojih ljubimaca. Mi smo to primetili i pokrenuli smo taj proizvod, čija ciljna grupa su upravo ljudi kojima je bitno zdravlje kućnih ljubimaca", kaže predsedavajući kompanije Suga internešenal Či Ho.

Iz Suge ističu da je potražnja za tehnologijom koja štiti zdravlje ljubimaca jako velika, a rade i na i lansiranju proizvoda koji će moći da prepoznaje i emocije životinja. Nekada je u Kini u vreme kominističkog režima, bilo zabranjeno držanje ljubimaca, jer je povezivano sa starim buržoasklim navikama. Sada je simbol finansijskog uspeha. Prema istraživanju Euromonitora, sektor zdravstvene zaštite kućnih ljubimaca u Kini vredeće 1,2 milijarde dolara do 2019.

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

ZN

Što bi rekao stari narod. Sito pa besno

19 7

Gos'n

Ova ima izjavu kao da macka sama otvara frizider i jede.

23 3

Jeca

Treba i meni jedna ogrlica, ali za mene. Upravo jedem slatkise. :)))

31 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo