Zatvori

Suđenje za ratni zločin u Kravici odloženo za 13. april

Suđenje za ratni zločin u Kravici odloženo za 13. april Izvor: ANADOLIJA/Talha Öztürk

Nastavak suđenja osmorici bivših pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske za ratni zločin nad civilima u selu Kravica kod Bratunca, u slučaju "Srebrenica", pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu odložen je za 13. april.

Glavni pretres je odložen jer jedan od optuženih Parović Dragomir zbog zdravstvenog stanja nije pristupio na pretres, saopštio je sud.

Branilac optuženog Parovića je dostavio sudu izveštaj Hitne medicinske pomoći Novog Sada, zbog čega je sud pretrese zakazane za sutra i 23. mart pomerio za 13. april. Sud je naložio braniocu da u roku od tri dana sudu dostavi detaljnu medicinsku dokumentaciju u vezi sa zdravstvenim stanjem optuženog.

Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu optuženi su i Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Vidoslav Vasić.

Prema optužnici Tužilaštva za ratne zločine, oni se terete da su zajedno s nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade RS u halama zemljoradničke zadruge i oko njih u mestu Kravica u julu 1995. učestvovali u ubistvu više stotina Bošnjaka.

Suđenje je počelo 6. februara ove godine, a optuženi, koji se brane sa slobode, odbacili su navode optužnice.

Komentara 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo