Zatvori

Vučić najavio veća ulaganja u IT sektor

Vučić najavio veća ulaganja u IT sektor Izvor: Tanjug / Sava Radovanović

Premijer Srbije i predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić najavio je da će već ove godine biti upisano 700 studenata više na fakultete tehničkih nauka i da će taj broj stalno da se povećava, kako bi se poboljšao IT sektor.

Mi ćemo ove godine, sem u naučno-tehnološki park, posebno uložiti novac u start-ap kompanije, da pomognemo IT sektoru i da povećamo izvoz softvera, rekao je Vučić tokom posete kompaniji Šnajder elektrik u Novom Sadu.

On je konstatovao da Srbija ne može biti Izrael, ili poput nekih zemalja koje ulažu u taj sektor neuporedivo više, ali može da "započne trku" i da poveća izvoz softvera.

Odgovarajući na pitanje o privatizaciji petrohemijskog kompleksa, Vučić je poručio radnicima Azotare, Petrohemije i Metanolsko sirćetnog kompleksa da ne moraju da brinu, jer će nam "stvari ići na ruku u narednom periodu, zbog cena".

Vučić je naveo da Petrohemija danas ima 50 miliona evra na računu i da će njeni problemi uspeti da se reše.

Ne brinite ni za Azotaru, ima zainteresovanih iz više zemalja, dodao je on, i ukazao da ga samo brine MSK, koja je "usko grlo", ali da je i za tu kompaniju optimista, "iako po prirodi nije optimista".

To smo sa Rusima pokrenuli i nadam se da ćemo uspeti da završimo, rekao je Vučić.

Tokom posete kompaniji Šnajder elektrik Vučić nije želeo da odgovara na "političko-partijska i ostala pitanja iz kampanje".

Izvor: Tanjug

Komentara 16

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

domicilna nistarija

Cim je dosao na vlast podigao je porez za IT opremu, a danas je poceo i u programiranje da se razume. Majstore, moze 200 grama C++, samo mi dobro zapakuj za poneti.

9 56

Kokica

Tako se vodi država.

57 6

Đinđić

Otkad to predsednik države ulaže u ajti sektor ili bilo šta u državi, lukavo planira da sa mesta predsednika zadrži i mesto predsednika vlade i ministra svih ministarstava. Nisi li malo preterao sa bolesnim ambicijama.

5 57

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo