Četovoro putnika uhapšeno na letu Beograd-London

Četovoro putnika uhapšeno na letu Beograd-London Izvor: AFP/Juan Mabromata
Ilustracija, arhiva

Četvoro putnika u avionu "Er Srbije", koji je jutros iz Beograda poleteo ka Londonu, a za koje se pretpostavlja da su britanski državljani pakistanskog porekla, privedeni su po sletanju na londonski aerodrom "Hitrou" zbog uznemiravanja putnika i potencijalnog ugrožavanja bezbednosti.

Članovi posade i putnici, među kojima je bila i novinarka Bete, prvo su osetili dim cigareta, a tri mlađa muškarca i žena su i posle više upozorenja, nastavili da puše.

Tokom dvočasovnog leta više puta je došlo do svađe sa onima koji su pušili, a privedena putnica je ostale u avionu optuživala za rasizam. Četvoro privedenih su tokom leta neprestano sedali i ustajali, premaštala se sa mesta na mesto, a druga četiri mlađa putnika iz aviona su služila kao obezbeđenje i sprečavali ih da šetaju po avionu.

Stjuardesa je jednom od privedenih otela paklu cigareta i upaljač, oduzela mu pasoš i izdala pisano upozorenje. U jednom trenutku zapretila je i da će avion prinudno sleteti.

Kada je avion konačno sleteo u London svi putnici su zamoljeni da ostanu na svojim sedištima. Tada je ušla policija i privela četvoro putnika, a od onih putnika u zadnjim radovima koji su im bili najbliži uzeti su iskazi.

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mile

Kako je moguce cigare i upaljac,gde je odgovornost sluzbenika na aerodromu.Druga stvar je grupisanje putnika koje je takodje veoma opasno.Moje zapazanje je da kontrola na Aerodromu Nikola Tesla jako lose i povrsno radi dok ostali poostravaju kontrole,dali se ceka tragedija kako bi se preduzeli koraci.

5 2

Mark

Cuj odakle cigarete i upaljac. Pa nigde ti ne oduzimaju cigarete i upaljac. Meni se makar nikad nije desilo da mi oduzmu upaljac prilikom kontrole. Ni na jednom aerodromu. Ali bas nikad i to ostavim posebno, vidljivo u onoj posudi..

2 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo