U akciji policije u Sarajevu uhapšene 22 osobe

U akciji policije u Sarajevu uhapšene 22 osobe Izvor: N1

Na području Kantona Sarajevo policija je sprovela pretrese stambenih, poslovnih i pomoćnih objekata na 34 lokacije i uhapsila 22 osobe osumnjičene za više krivičnih dela.

Sprovodeći akciju kodnog naziva "Praznik" policijski službenici Uprave policije MUP Kantona Sarajevo, zajedno sa policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), po Naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, izvršili su pretrese stambenih, poslovnih i pomoćnih objekata na 34 lokacije.

Uhapšene su 22 osobe osumnjičene da su u proteklom periodu počinile više krivičnih dela „organizovanog kriminala“, u vezi s krivičnim delom „neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i krivičnim delom „posedovanje i omogućavanja uživanja opojnih droga“.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta veća količina opojnih droga, opreme za proizvodnju i preprodaju opojnih droga, mobilnih telefona, računarske opreme, novca, vatrenog oružja, municije, eksplozivnih naprava, dokumentacije i jedno putničko motorno vozilo.

Kako se navodi, nastavlja se rad na potpunom rasvetljavanju i dokumentovanju krivičnih dela i osoba osumnjičenih za izvršenje istih, kao i na pronalasku još deset osumnjičenih lica za kojima se traga.

Komentara 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo