Izgradnja KC Niš pri kraju, prvi pacijenti početkom leta

Izgradnja KC Niš pri kraju, prvi pacijenti početkom leta Izvor: N1

Izgradnja novog Kliničkog centra u Nišu privodi se kraju, a sledeće nedelje počeće se sa opremanjem operacionih sala, ambulanti i bolničkih soba, dok će prve pacijente ta zdravstvena ustanova primiti početkom leta, rekao je direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović.

"Minulog vikenda završeni su spoljni radovi na objektu i sada su radnici angažovani na sređivanju unutrašnjosti objekta, prilaznih saobraćajnica i rasvete", rekao je Radovanović.

Prema njegovim rečima, oko 800 radnika angažovano je na završnim građevinskim radovima.

"Tender za nabavku opreme je završen tako da će uskoro krenuti opremanje Kliničkog centra. Uporedo sa tim, počeće i tehnički prijem čitavog objekta i on će trajati 60 dana", objasnio je Radovanović.

On kaže da je za niški Klinički centar naručena najsavremenija oprema, „kakvom se ne može pohvaliti ni jedna druga zdravstvena ustanova na prostoru nekadašnje Jugoslavije ali i na Balkanu“.

"Između ostalog u Niš će stići magnetna rezonanca jačine tri Tesle, skener najnovije generacije i dva multislajsna skenera. Biće opremljeno 16 operacionih sala i tri angio sale", naglasio je Radovanović.

U novi Klinički centar biće preseljene sve hirurške i interne klinike i neurologija, ali i onklogija i pulmologija, koje se sada nalaze u bolnici u Knez selu. Novi objekat imaće oko 50.000 kvadrata i na jednom mestu biće omogućena kompletna zdravstvena zaštita za oko dva i po miliona stanovnika sa juga Srbije.

"Novi objekat imaće 650 postelja, a sve će biti u dvokrevetnim sobama sa kupatilom, tako da će pacijenti imati odlične uslove za lečenje", rekao je Radovanović.

Evropska investiciona banka je za izgradnju Kliničkog centra u Nišu dala kredit od 35 miliona evra, dok je Vlada Srbije obezbedila iz budžeta 17 miliona evra za naavku opreme i uređaja.

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

MilanM

Kako gotov kada je samo prvi sprat useljiv? Ostalih 5 nisu gotovi. Bice to pregletovano i okreceno za dolazak AV krajem meseca a kasnije ce se sve rusiti i nastaviti sa radom. Ako je gotovo gde su slike klinickog?

32 3

MiMa

Sto pljujete po projektu koji hrani Vas i Vasu porodicu svaki mesec?

2 4

axa

Ne l.paj kada nemas pojma

0 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo