Janković: Vučić po pitanju Kosova dao više nego što se traži

Janković: Vučić po pitanju Kosova dao više nego što se traži Izvor: PIXSELL/Srđan Ilić

Pohvale Angele Merkel koje je uputila Aleksandru Vučiću služe za našu unutrašnju upotrebu, kako bi Vučić mogao da kaže da je garant i faktor stabilnosti, izjavio je predsednički kandidat grupe građana "Za Srbiju bez straha", Saša Janković.

Prema Jankovićevoj oceni, Merkel se sastala sa premijerom koji sa te pozicije vodi predsedničku kampanju i zloupotrebljava je na najgori način.

Naši međunarodni partneri i diplomate uopšte ne mogu da pojme stepen zloupotrebe koji on svakog dana radi, ukazao je Janković, koji je siguran da ona to nije svesno uradila.

"Ali on svesno zloupotrebljava i ide tamo, ponizno se ponaša pred onima za koje smatra da su jači od njega da bi se vratio u zemlju i svu frustraciju iskalio na građanima", rekao je Janković u intervjuu Danasu.

Po pitanju Kosova i mnogih drugih značajnim pitanjima, ocenio je Janković, dao je i više nego što se od njega traži za taj privid uvaženosti u svetu.

Prema njegovim rečima, Vučić je državu potpuno pomešao sa strankom, a stranku potpuno pomešao sa svojom porodicom.

Upitan da li će deo njegovih birača otići Luki Maksimoviću i time mu umanjiti izborni rezultat, Janković je odgovorio da građani, ne samo da glasaju, nego i biraju predsednika Republike i treba da izaberu potpuno slobodno.

"Luka Maksimović je legitiman predsednički kandidat. Ne osećam da on meni oduzima glasove. I nisu to moji glasovi, rekao je Janković, to su glasovi građana Srbije i oni potpuno slobodno i objektivno biraju", kazao je on.

Komentara 43

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Budimo Bolji I Korektniji...

Šteta je što nekultura dominira u komentarima. A to vlast,u otsustvu argumenata, nameće

4 138

Mija

ponosno kazem da je Kosovo Srce Srbije.

182 38

Ema

Kosovo je srce srbije, da ga sacuva Vucic umije

393 158

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo