"Ne prljaj. Nemaš izgovor!” - očišćeno više od 20 gradova

"Ne prljaj. Nemaš izgovor!” - očišćeno više od 20 gradova Izvor: Shutterstock

Tokom akcije „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“, koja je pokrenuta u junu prošle godine, organizovane su akcije čišćenja u više od 20 gradova u Srbiji, postavljeno je ukupno 16 dečijih igrališta a brojne poznate ličnosti uključile su se u kampanju čiji je cilj podizanje svesti o značaju zaštite životne sredine.

U okviru kampanje, mobilni timovi čistača svakodnevno su, šest meseci, čistili Beograd, a tokom vikenda organizovane su akcije čišćenja 20 gradova širom Srbije.

Pošto deca provode dosta vremena i parkovima, to treba da budu mesta gde će da nauče da budu uredni i ne prljaju, tj. da čuvaju zelenilo. Zato je realizovana donacija 16 dečjih igrališta u Šapcu, Somboru, Kuli, Vrbasu, Pančevu, Pirotu, Kikindi, Mokrinu, Čačku, Valjevu, Ivanjici, Arilju, Užicu, Vrnjačkoj banji, Mladenovcu i Nišu.

Za najmlađe je pripremljena i predstava „Ko to tamo prlja“ koja se igra u Beogradu, Kikindi, Mokrinu, Čačku, Kraljevu. Do sada je oko 2.500 dece videlo predstavu a sa izvođenjima se nastavlja i dalje.

U toku godine pokrenuta je Facebook stranica „Ne prljaj. Nemaš izgovor“ gde se objavljuju sve aktivnosti, ali i gde svako može da da svoj predlog za dalje aktivnosti, uključi se u akcije koje su pripremljene i doprinese da se odgovornije ponašamo prema zemlji u kojoj živimo.

Motivacione poruke oko 30 poznatih ličnosti iz sveta sporta, muzike, glume imaju više miliona pregleda.

Javne ličnosti koje su učestvovale u kampanji su Ana Stanić, Andrija Prlainović, Bilja Krstić, Bojana Stefanović, Branko Cvejić, Dejan Cukić, Dejan Lutkić, Dr Feelgood, Dragan Mićanović, Dragan Ilić, Gorica Nešović, Dragoljub Đuričić, Jelena Blečić, Ljliljana Blagojević, Marija Kilibarda, Boba Nikić, Živko Gocić, Nikola Đuričko, Tamara Salaški, Tijana Dapčević, Tijana Bogdanović, Milica Mandić, Miloš Maksimović, Vesna Čipčić, Maja Nikolić, Jugoslav Ćosić, Minja Miletić, Ivana Zarić.

Izvor: N1

Narednih dana, televizija N1 će podsetiti svoje gledaoce na ove motivacione poruke na Facebook stranici N1 Srbija.

Kampanju „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ pokrenuli su SBB, United Group fondacija i Total TV 2016. kako bi ukazali da je neophodno da promenimo svest i ponašanje da bismo živeli u čistom. Akcija se nastavlja i u ovoj godini.

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Duka

A fekakalije vlasnickih pasa?

23 2

Ana

Za bacanje otpada treba uvesti velike kazne drugi lek ne postojimo

23 0

Маја

Јел очишћена падина испод ГАК-а, ка ауто-путу? Мени се чини да је и јутрос ту било неколико тона пластичних флаша и другог ђубрета. Цео тај потез ка Хитној помоћи је зарастао у шибље, и преплављен је ђубретом.

20 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo