Stefanović o Savamali: Najbolje da organi urade svoj posao

Stefanović o Savamali: Najbolje da organi urade svoj posao Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je u slučaju Savamala najbolje ostaviti državne organe da urade svoj posao.

"To je najbolji put i najbolji način. To je u krajnjem slučaju i u opisu mog posla da dozvolim da državni organi rade svoj posao. Kada bi ministri presuđivali i odlučivali imali bismo potpuno nenormalnu državu da minsitri presuđuju ko je kriv, a ko nije kriv", rekao je Stefanović novinarima u Beogradu.

Prošle godine u noći između 24. i 25. aprila porušene su zgrade u Hercegovačkoj ulici u Beogradu. Grupa maskiranih ljudi porušila je objekte bagerima, a presretala građane koji su prolazili tuda, oduzimala im telefone i maltretirala ih. Građani su pozivali policiju, ali ona nije reagovala.

Na pitanje da li postoji neki zaključak zašto policija nije izašla na teren, Stefanović je kazao da je to posao za tužilaštvo i organe istrage koji treba da pokažu šta se dogodilo, da se ne spekuliše, da niko sebi ne daje pravo ni da bude tužilaštvo ni sudija.

On je rekao da bi se time ušlo u opasan presedan da svako ima pravo da presuđuje.

Upitan kako ocenjuje efikasnost državnih organa s obzirom da je prošlo 11 meseci od tog slučaja, Stefanović je rekao da ne može da kaže da je "uvek super zadovoljan efikasnošću".

"Ali ako biram da li treba da bude neko zadovoljan ili da se posao uradi kako treba, uvek ću izabrati da posao bude dobro urađen", rekao je Stefanović.

Dodao je da je bilo i slučajeva ubistva kojima državni organi nisu hteli da se bave 10, 11, 15, "pa smo mi sada rešili te slučajeve".

Izvor: N1

Komentara 96

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Збуњена

Па ово не раде ботови него хакери! Да ли је могуће да Анин коментар ("Svaka cast ministru") оцени 48.320 читалаца (21.446 : 26.874)?!

11 132

Sima

Koji organi? Koje godine? 2050?

19 87

Vilotije

Po nekad se pitam zbog čega novinari uopšte postavljaju bilo kakva pitanja ovom čoveku. Smatram da bi bilo najbolje da na konferencijama za štampu niko ništa ne pita ni njega ni Aleksandra Vučića a ni bilo kog ministra ove vlade pošto se unapred zna kakav "kvalitetan" odgovor će dobiti.

23 87

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo