Sve popularnije škole za sirene

Sve popularnije škole za sirene Izvor: Anadolija

Škole za sirene, odnosno kursevi plivanja pomoću repa sve su popularniji vid zabave devojaka, ali i muškaraca, svih uzrasta u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi.

Škola AquaMermaid je širom SAD i Kanade pokrenula kurseve na kojima devojke "ostvaruju" san da postanu sirene. Pored učenja plivanja i ronjenja uz pomoć peraja, polaznici kurseva uče i sve što je povezano sa legendom o sirenama.

Specijalni kostim za sirene košta između 100 i 5.000 dolara, a jedna od najpopularnijih škola za sirene otvorena je u Čikagu.

"U SAD i Kanadi imamo osam škola za sirene. To je izuzetno težak, ali i zabavan stil plivanja. Od jula prošle godine smo završili obuku za više od 300 sirena", rekla je osnivačiva škole u Čikagu, Nora Kaitis.

I Hose Lopez je za Anadoliju rekao da kao muškarac uživa u druženju i učenju plivanja pomoću repa.

sirena Izvor: Anadolija

"Ovo je jedinstveno iskustvo, sport i zabava. Teško je plivati sastavljenih nogu, ali ni zabave ne nedostaje", rekao je Lopez.

Stjuardesa Blanka Rohas kaže da je za školu za sirene saznala na internetu i da je sa prijateljicama odlučila da se isproba u tome.

"Zaljubile smo se u ovaj sport. Baš je zabavno i nastavljamo sa kursevima kako bismo zadržali formu i vitalnost", rekla je Rohas.

Profesionalni plivači-sirene zarađuju poprilično dobre svote novca za predstave u luksuznim hotelima ili na privatnim zabavama.

Tagovi: SAD , plivanje , sirena

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Zorann

Blesavo, simpatično, svakako zdravo.

23 2

Mix

Sa repom ili bez,ljudi sto vise na plivanje,nema boljeg sporta za rekreaciju.

27 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo