Blanuša oslobođen optužbi u vezi sa Slobodanom Miloševićem

Viši sud u Beogradu oslobodio je nekadašnjeg upravnika okružnog zatvora Dragišu Blanušu, optužbi za zloupotrebu službenog položaja u vezi sa nekadašnjim predsednikom SRJ Slobodanom Miloševićem.

Izvor: N1info

Blanuša je bio optužen da je dva puta zloupotrebio službeni položaj. Prvi put kada je neovlašćeno dozvolio i organizovao fotografisanje Slobodana Miloševića u pritvoru, a potom te fotografije objavio u knjizi “Čuvao sam Miloševića”, a drugi put 28. juna 2001. kada je, kao upravnik centralnog zatvora sa nepoznatim ljudima i bez sudijske saglasnosti silom odveo Miloševića iz zatvora i nasilno ga predao nepoznatoj osobi, da bi Milošević potom bio prebačen u Hag.

Blanuša je danas oslobođen svih optužbi budući da je slučaj fotografisanja zastareo, dok je sud presudio da u slučaju navodne otmice Miloševića, nema elemenata krivičnog dela.

Blanuša je bio jedina osoba kojoj je suđeno jer je postupio po naređenju republičke vlade i naredbi prvog čoveka uprave zatvora i organizovao prebacivanje Miloševića u ruke pripadnika Državne bezebednosti, koji su ga predali haškim istražiteljima.

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

mujcinovic salih

On jedini nije dobio odlikovanje od predsednika Nikolica....a zasluzio je?

0 0

Darko

Čovek radio po naređenju vlade Srbije, čemu ovi komentari protiv njega. Nije ni trebalo da mu se sudi, šta bi bilo da nije izvršio naređenje. Nego uvek treba žrtveni jarac onima iznad. Ovo je slično kao svaljivanje krivice na pilota helihoptera.

56 14

Helios

Zastareo. Koja je druga opcija mogla biti.

29 9

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo