Najbolja učiteljica na svetu je u izolovanom selu na Arktiku

Najbolja učiteljica na svetu je u izolovanom selu na Arktiku Izvor: KARIM SAHIB / AFP

Žena koja radi kao podrška problematičnim tinejdžerima u izolovanoj inuitskoj zajednici u kanadskom Arktiku u nedelju je proglašena najboljom učiteljicom na svetu.

Megi Mekdonel je na ceremoniji u Dubaiju dodeljena nagrada od milion dolara vredna Svetska nagrada za učitelje za 2017. godinu.

Mekdonel je nagrađena zbog svojih inicijativa za borbu protiv depresije, tinejdžerskih trudnoća i visokog procenta zloupotrebe droga u Saluitu, selu koje je dom druge najsevernije inuitske zajednice u Kvebeku, stoji na internet stranici nagrade.

Do Saluita se može stići samo avionom, a temperature po zimi tamo padaju i do minus 25 stepeni Celzijusa.

"Mislim da mi se kao učiteljici u malenoj arktičkoj zajednici dan nikad ne završava. Školska vrata mogu se zatvoriti, ali odnos s učenicima se nastavlja jer delimo istu zajednicu", rekla je nagrađena učiteljica.

Nagrada od milion dolara uručuje udruženje Varkey sa sedištem u Londonu pod pokroviteljstvom čelnika Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Mohamedom bin Rašid al-Maktoumom.

Tagovi: učiteljica , Nagrada

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Pravda_1

Čestitke

0 1

Aleksadar

Da nam seik zivi jos 100 godina!!

5 1

Petar

Hehe, najbolje ovo "temperature po zimi tamo padaju i do minus 25 stepeni Celzijusa", a kod nas u Sjenici ove zime bilo -26C.

11 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo