Zatvori

Vučić: Mogu da uđem na Kosovo, ali neću da pravim problem

Predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić izjavio je da ima želju da u okviru kampanje poseti Kosovo i Metohiju i da može to da uradi i bez dozvole vlasti u Prištini, ali da misli da to ne bi imalo smisla i da ne želi da tako izazove probleme Srbima iz pokrajine.

Izvor: N1/Agencije

Nakon otvaranja Atletskog stadiona u Novom Pazaru, Vučić je novinarima rekao da on može da uđe na Kosovo preko alternativnih prelaza, ali da ne želi da stvori neki nemir i probleme Srbima koji tamo ostaju da žive. 

Govoreći o dijalogu sa Prištinom, Vučić je rekao da Beograd želi da se taj proces nastavi, ali da druga strana samo traži razlog i izgovor da se to ne bi dogodilo. On je, takođe, rekao i da ne razume zbog čega predsednik Kosova Hašim Tači toliko insistira i žuri sa formiranjem takozvane vojske. 

Na pitanje da li očekuje pomoć Evropske unije povodom pokušaja Prištine da preuzme imovinu SFRJ i Srbije, Vučić je rekao da to nije pitanje pomoći, već da je vreme da se i Unija izjasni da li je nešto istina ili nije, odnosno da li je neko prekršio dogovor ili nije. 

Komentarišući optužbe koje su na njegov račun izneli kandidati opozicije na Radio-televiziji Srbije, koji su ga optužili da je kriv za posledice poplava, rušenje u beogradskoj četvrti Savamala i pogibiju sedam ljudi u vojnom helikopteru, Vučić je ironično rekao da je "njegova božija uloga bila da izlije onolike kiše i poplave na Srbiju".

"Ne znam samo kako su ti geniji to smislili... Savamalu su koristili za najgluplje napade na mene, ali neka maltretiraju i hapse. Ali neka me uhapse zato što bih ja to (srušio) u sred bela dana. Da se napravi lepši prostor za našu decu, umesto one tri udžerice", rekao je Vučić. 

On je rekao da razmišlja da li da uopšte ode na predstavljanje na RTS jer je obavešten da je dobio termin u kojem "svi domaćini spavaju", ali da će to verovatno ipak učiniti, jer ima obavezu i jer neko treba malo da govori i o svom programu. 

"Jedan dosovski kandidat pomenuo je moje ime 21 put direktno i 37 puta indirektno. Ne znam samo kada je stigao sve to da uradi", rekao je Vučić.

Za dobre odnose Srba i Bošnjaka

Aleksandar Vučić kaže da se zalaže za dobre odnose Srba i Bošnjaka, a da lideru Bošnjačke demokratske zajednice Muameru Zukorlić nije obećao ništa u zamenu za izbornu podršku.

On je rekao da je i danas pričao o svom programu i politici koja se zasniva na dobrim odnosima između Srba i Bošnjaka, izgradnji saobraćajnica, ekonomiji. 

"Nikome nisam obećao ništa protivzakonito... ako mislite da sam nešto obećao, ja tako ne razgovaram", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje da li je nešto obećao Zukorliću u zamenu za podršku na izborima.

Upitan o divljoj gradnji u Novom Pazaru, koju pojedini mediji povezuju sa Zukorlićem, Vučić je odgovorio da tu nije ni prošao i da to nije video: "Nisam video to, želim i njemu i vama sve najbolje ali biće onako kako je u skladu sa zakonom".

Komentara 71

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Lukić Sonja

Ako si ti normalan čovek , a prezentiraš se za takvog : 1.zašto Tači ne dodje u Srbiju i ti ne ideš na Kosovo? 2. Zašto ti smeta Kosovska vojska , kada mi imamo našu? 3. Ako su se sve bivše republike Yu izdvojile kao države i niste ih pitali za našu imovinu, zašto to osporavaš Kosovu, kad je većina življa kosova odlučila da neće sa nama? 4. Zašto vlast u Srbiji nema logične poteze , već populističke: "ŠTO JE BABI MILO TO JOJ SE I SNILO"? 5. Dokle ćete narod Srbile da smatrate glupim?

14 3

Maja

hhahahah.. Mogu da uđem na Kosovo, ali na alternativnim prelazima! Bas si faca!

36 170

PROKOPIJE

Sta rece Vucic ; kandidovao sam se za predsednika da oni iz DOSA ne dodju ponovona vlast i uniste Srbiju.Protiv je DOSA a oko sebe okupijo sve same dosovce,

32 145

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo