Poslao sliku na Tviteru kako bi izazvao epileptični napad

Poslao sliku na Tviteru kako bi izazvao epileptični napad Izvor: REUTERS/Kacper Pempel

Muškarac osumnjičen da je slao blještave fotografije jednom piscu, kako bi mu izazvao epileptični napad, uhapšen je, saopštilo je američko Ministarstvo pravde.

Džon Rejn Rivelo (29) iz Merilenda, poslao je Kurtu Ajhenvaldu animiranu sliku sa blještavim svetlom na Tviteru u decembru i izazvao epileptični napad kod ovog čoveka.

Osumnjičen je za delo sajber proganjanja i suočava se sa mogućih deset godina zatvora, piše New York Times, prenosi BBC.

"Zaslužuješ epi napad zbog onog što pišeš", navodi se da je poslao kao prateću poruku uz sliku.

Za pisca Kurta Ajhenvalda je poznato da boluje od epilepsije. Piše za Newsweek, Vanity Fair i autor je nekoliko bestselera.

Komentara 15

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Micko

Ako niste znali, cisto kao zanimljivost, ogromna vecina, gotovo svi, noviji monitori i televizori sa LED osvetljenjem trepere kao stroboskop na svim jacinama svetla osim na najjacoj jer tada rade konstantno. Treperenje (PWM) se koristi za kontrolu jacine osvetljenja, sto manja frekvencija treperenja, to slabije osvetljenje i obratno. Same frekvencije su dovoljno velike da ne mozete da primetite golim okom ali su ipak tu. Ako imate smetnje, bol u ocima, glavobolje, osecaj kao da ste gledali u varenje itd, pojacajte osvetljenje na maksimum.

2 2

Kastor

Foto senzitivna epilepsija - moguće je izazvati napad na taj način !!!

4 1

Micko

Dobro jutro.

2 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo