Kažnjen sa 10.000 dinara zbog pominjanja Vučića u bolnici

Kažnjen sa 10.000 dinara zbog pominjanja Vučića u bolnici Izvor: N1

Prekršajni sud u Čačku kaznio je poljoprivrednika Miloša Pajovića (22) iz sela Mršinci kod Čačka sa 10.000 dinara, jer je pominjanjem imena premijera Aleksandra Vučića u čačanskoj bolnici narušio javni red i mir, objavio je čačanski portal Moravainfo.

Pajović je u aprilu prošle godine, dok je kroz selo vozio traktor, ugledao svog komšiju kako nepomično leži pored puta, prišao mu je i pošto je ustanovio da je u kritičnom stanju, otrčao je do kuće udaljene skoro dva kilometra i dovezao automobil kojim ga je dovezao u čačansku bolnicu na urgentno odeljenje. 

Pozvao je medicinsku sestru i doktorku da preuzmu njegovog komšiju iz vozila, jer nije mogao da hoda, a doktorka je nakon kratkog pregleda rekla Pajoviću da je potrebno da komšiju sa uputom odvede u hiruršku ambulantu.

On je rekao da žuri i da je dovoljno što ga je dovezao do bolnice i neka ga doktorka vodi na hirurgiju, na šta je doktorka odgovorila da je ona lekar i da ne može pacijenta da vodi na drugo odeljenje. 

"Pa ti onda zovi Vučića, neka ga on vodi do bolnice, a ja odoh kući, odgovorio je Pajović doktorki, nakon čega se vozilom udaljio iz kruga bolnice", navodi se u presudi Prekršajnog suda. 

Policija je po prijavi iz bolnice podnela protiv njega prekršajnu prijavu zbog narušavanja javnog reda i mira.

Zastupnici okrivljenog su istakli da se nigde u prijavi protiv Pajovića ne navodi da se u bolnici drsko ponašao, niti da je povisio ton ili vikao na osoblje bolnice i da je jedino što mu je stavljeno na teret pominjanje Aleksandra Vučića pred dežurnom doktorkom.

Presuda Izvor: TwitterKomentara 43

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Marko

Ma ovo su budalastine, on njima treba da odgovori protivtuzbom gde bolnica ili druga zdravstvena institucija u kojoj osoblje koje odbije da pruzi pomoc placa do 50 000 kazne. Pogledajte zakon.

2 0

Oficir

Ovog sudiju uskoro ni Vučić neće spasiti, leteće iz sudstva samo tako.

16 0

Sanja

pre par meseci sam se zadesila na salteru na grudnom odeljenju,gde u momemntu bude njih pet u momentu nema niko,a sestra koja je uglavnom tu je neljubazna do 101 i nazad...elem,dolazi vozač saniteta iz Ivanjce i pita ima li neko da preuzme bolesnika,jer niko nije krenuo sa njim,tajac,pita gde da ga dovede,tajac,čovek se okreenuo i otisao bez odgovora,dve sestre se nisu pomerile,ni progovorile,samo mrdnule ramenima,nisam verovala....vozač je verovatno otišao da pita dalje a čovek u sanitetu čeka.....a na uputu hitno....kome je to bitno

16 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo