Pokrenuta društvena mreža za sportiste u Srbiji

Pokrenuta društvena mreža za sportiste u Srbiji Izvor: Screenshot

U Srbiji je počela da radi društvena mreža Sportifiko (Sportifico), namenjena isključivo aktivnim sportistima, a čiji je cilj napredak u karijeri.

Ovu mrežu trenutno koristi više od 1.000 igrača, od čega trećinu čine žene, a zastupljeno je više od 300 klubova iz 172 različita grada širom sveta.

Tvorac Sportifika je IT stručnjak Miloš Erić, koji je nekada bio fudbalski golman.

"Veliki je broj mladih sportista koji su istinski talentovani i predani, ali malo je onih kojima se 'zvezde poklope' da upoznaju prave ljude, budu u formi i odigraju utakmicu života onda kada je to najpotrebnije. Ovako je svakom sportisti omogućeno da uvek bude u žiži", rekao je Erić agenciji Beta.

Sportifiko trenutno koriste pojedini profesionalci iz domaćih liga, ali i iz prve belgijske lige, druge švedske, američke koledž, kao i brojnih drugih takmičenja.

Do sada je postavljeno više od dve i po hiljade statusa, a nedeljno se unese oko 150 rezultata utakmica. Erić je naveo da su te brojke "konstantno u porastu".

"Profil na ovoj mreži služi i kao sportska biografija, koja detaljno predstavlja kvalitete igrača ili trenera, a povezivanjem sa drugim članovima mreže ostvaruju se kontakti od značaja za dalju karijeru", rekao je Erić.

Najmlađi član Sportifika ima 13, a najstariji 60 godina. U pitanju je jedan od od 113 licenciranih stručnjaka na ovoj mreži koji imaju licencu UEFA Pro A, B i C.

Na sajtu se nalazi i blog ProFeed, u kome mladi sportisti mogu da vide kako su se razvijali vrhunski profesionalci.

Do sada su u radu Sportifika učestvovali proslavljeni srpski sportisti i stručnjaci iz svojih oblasti, kao što su Bogdan Bogdanović, Sead Krdžalić, Veljko Paunović, doktor Igor Četojević.

Za sada je Sportifico dostupan fudbalerima, fudbalerkama i fudbalskim trenerima, ali je Erić rekao da je to tek početak, kao i da se planiraju profili u više sportova, kao i globalni nastup – prvo u regionu, a zatim i šire.

Mreža se nalazi na adresi Sportifico.rs, a dostupna je i putem aplikacija za android i iOS.

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

omerAga

Jedino poštujem- Novaka. Država mu nije dala ništa, vraća Srbiji kao da mu je dala sve. Ulaže i novac, donacije, poklone, stipendije, milion i milione dolara, u zemlju od koje nije dobio - ni za autobusku kartu za svoje usavršavanje. Sa druge strane, stidim se, ne Vučića, koji je bezobziran i toliko nevaspitan, da nikome osim njega ne da da diše, ni minut prostora, osim sve njemu i samo njemu - već se stidim sportista, a počeću i da ih se gnušam, koji kada nesšto osvoje i dobiju svoju propisanu berićetnu nagradu, protiv koje nemam ništa, naprotiv - ali koji umesto da se zahvale narodu Srbije, jer to je od njihovog mukom stečenog i uplaćenog poreskog novca u ovoj zemlji - oni se zahvale - Vučiću!? Otišli su kući do njega, on otvorio sefić, pa im dao po 50.000 evra, zar ne? Sram ih bilo, sve one koji su se tako poneli prema gradjanima Srbije - koji su im dali pare.

24 7

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo