Napravio minijaturna invalidska kolica za zlatnu ribicu

Napravio minijaturna invalidska kolica za zlatnu ribicu Izvor: Pixabay.com

Zlatna ribica vrste "ranču" postala je hit na internetu i dobila nadimak "mali heroj" pošto je objavljena fotografija kako se kroz akvarijum kreće uz pomoć ribljih invalidskih kolica. Ribica nije mogla da pliva, već je u vodi stajala naglavačke, sve dok vešti menadžer prodavnice nije priskočio u pomoć.

Jedna žena ušla je u prodavnicu ribica i akvarijuma u San Dijegu u SAD sa ribicom o kojoj više nije mogla da se stara. Jedna po jedna, ribice su odlazile iz akvarijuma, ali je "ranču" ostala pošto niko nije hteo ribicu koja se ne pomera sa dna akvarijuma.

"Na žalost, bila je jedna mala zlatna ribica koja nije mogla da se uspravi. Bila je zaglavljena na dnu akvarijuma okrenuta naglavačke", ispričao je Derek Barnet, menadžer prodavnice.

Ribica pati od poremećaja koji joj ne dozvoljava da se kreće i da pluta u vodi kao što ostale ribice rade. Barnet kaže da je morao da uradi nešto za ovu životinjicu koja se nije predavala. Za početak ju je usvojio i pokušao da joj pomogne različitom ishrano, ali to nije davalo rezultate.

"Ove vrste zlatnih ribica malo su plemenitije vrste nego druge zlatne ribice. Kao i kod pasa i drugih uzgajanih vrsta, i kod ove ribice možete da naiđete na neke zdravstvene probleme", objašnjava Barnet.

Tada mu je na pamet pala ideja - ako ribica ne može sama da pliva, zašto joj u tome ne bi nešto pomoglo.

"Počeo sam da petljam sa nekim stvarima i da isprobavam razne stvari i došao sam do kolica koja su postala tako poznata. Invalidska kolica za ribice", objašnjava tvorac ovog izuma.

Za kolica je iskoristio sitnice koje je pronalazio po prodavnici. Prvi model je radio, ali je Barnet uočio nedostatke i ubrzo ga poboljšao novim. Ribica je u početku bila uznemirena, ali je ubrzo shvatila kako da se kreće uz pomoć pomgala i počela da pliva s jednog kraja akvarijuma na drugi.

Izvor: YouTube/ABIL ANDERSON

Tagovi: zlatna ribica

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ivana

Svaka cast,preslatko

1 0

Ovaj covek zasluzuje

da mu se sve zelje ispune! 👏😇😄

20 0

Lenboj

Slatka mala ribica :)))

32 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo