Predsednik Mađarske potpisao sporni zakon o imigraciji

Predsednik Mađarske potpisao sporni zakon o imigraciji Izvor: REUTERS/Laszlo Balogh

Predsednik Mađarske Janoš Ader potpisao je sporni zakon prema kojem će svi tražioci azila, uključujući i decu stariju od 14 godina, biti zadržani u kampu od kontejnera za robu na granici sa Srbijom.

Na internet strani mađarskog parlamenta stoji da je Janoš zakon potpisao juče, na dan državnog praznika kojim se obeležava revolucija 1848. protiv Habsburške moharhije.

Do overe zakona došlo je uprkos protesta brojnih organizacija za zaštitu ljudskih prava, između ostalog i UNCEF-a, koji je saopštio da je odluka bila "duboko razočaravajuća za svu tu decu na koju će uticati ovaj zakon. Zadržavanje nikada nije u najboljem interesu deteta".

Tagovi: Mađarska , migranti , zakon

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Acimir

Nisam razumeo za koga sporan zakon.

7 2

EU

Evropi puna usta demokratije i ljudskih prava. Mene su iz Njemačke izbacili posle 8 godina boravka sa porodicom i ćerkom od 18 meseci u decembru. Svih 8 godina sam bio do poslednjeg dana zaposlen kod istog poslodavca. U pitanju je klinika Groshadern (Großhadern) u Münchenu. Nisam uzeo ni marku socijalne pomoći čitavo vreme. Jedini razlog sto su me sutnuli sa porodicom i malim detetom je sto sam Srbin iz Bosne i Hercegovine. 90-tih je to bilo kao Jevrej 1939. I ovo je Evropa.

23 9

Acimir

Obzirom da za 8 godina nisi sredio papire i trebali su da te izbace.

7 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo