Vučić u Istočnom Sarajevu s Dodikom, razgovarali o samitu

Vučić u Istočnom Sarajevu s Dodikom, razgovarali o samitu Izvor: Srna

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Istočnom Sarajevu s predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Sastanak je trajao dvadesetak minuta, posle čega je Vučić napustio Istočno Sarajevo i nije se obraćao novinarima.

Vučić je danas u Sarajevu učestvovao na Samitu premijera zemalja zapadnog Balkana.

Dodik je rekao novinarima da je s Vučićem razgovarao o problemima u BiH i "pokušaju da Srbija pomogne u rešavanju nekog od tih problema". Prema njegovim rečima, najvažnija tema razgovora bilo je kako da se dođe do novih radnih mesta.

"Srbija je veoma uspešna u tome i tako je stabilizovala političku situacija i postala atraktivna stranim investitorima. Naravno, BiH to nije u stanju", rekao je Dodik.

"BiH nema ni vladu, ni premijera"

Dodao je da ga je Vučić obavestio o Samitu održanom u Sarajevu i naveo da BiH nema vladu niti premijera pa se to ne može nazvati Samitom premijera Zapadnog Balkana.

Predsednik RS ocenio je da je Vučić jedini lider koji ima kapacitet da donese donese stabilnost u regionu.

"Može se jasno videti da je Vučić prepoznat od EU i Nemačke kao lider koji može doprineti razvoju situacije u regionu. EU i Nemačka su morale razgovarati sa liderom tog kapaciteta u EU, ja to na taj način vidim", rekao je Dodik.

Upitan o krizi u Predsedništvu BiH, koja je nastala posle odluke bošnjačkog člana Bakira Izetbegovića da mimo te institucije podnese zahtev za reviziju presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije, Dodik je rekao da on "nema nameru da ih miri".

"Ozbiljno je loša situacija u BiH, a to je nastalo zbog Izetbegovićeve zloupotrebe, koji je mislio igrati igru koju ne može. Ispao je veoma neozbiljan i lošeg karaktera", rekao je predsednik RS.

Izvor: N1

Komentara 14

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Acimir

Znaci prvo sa Tacijem i Mustafom pa na kraju sa Dodikom.Takva su mu i uverenja

4 2

Sarajevo

meni je tebe zao zbog tvog pogleda na svijet. Izadji malo iz avlije bar popričaj sa normalnim ljudima kad ne voliš da citas i obrazujes se. Mir nema alternativu i razgovor sa ljudima je uvjek dobro došao.

1 2

udarna rupa

Posle Ise malo i Mile radi patroJotizma i srBstva za gledaoce Pinka.

10 127

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo