Zatvori

Škoda povećala dobit 2016. za 30 odsto, nagrađuje radnike

Škoda povećala dobit 2016. za 30 odsto, nagrađuje radnike Izvor: Reuters/Arnd Wiegmann
Skoda Octavia RS 245

Najveća češka fabrika automobila, Škoda iz Mlade Boleslave, nagradiće za uspešno poslovanje prošle godine svoje radnike sa ukupno oko 3.400 evra, a prvi deo tih premija u iznosu od 1.700 evra radnici će dobiti u maju sa aprilskom platom.

Škoda je povećala prošle godine dobit za 30 odsto, na 1,2 milijarde evra, prihode za 9,8 odsto, na 13,7 milijardi evra, i postala najprofitabilnija u koncernu Folksvagen u čijem okviru posluje od početka 1990-tih godina, a uspešnija je i od Audija.

Rukovodstvo češke fabrike rešilo je zato da poveća radnicima premije koje zavise od poslovanja za 37 odsto, što je korak bez presedana u češkoj privredi.

Pored majske premije zbog uspešnog poslovanja, radnici Škode zahvaljujući sindikatima i kolektivnom ugovoru imaju garantovan gotovo isto toliki iznos premije u dve rate u visini od 1,3 mesečne zarade.

Prosečna bruto zarada radnika u proizvodnji Škode iznosi sada 1.350 evra, dok je prosečna bruto zarada u Češkoj u poslednjem kvartalu 2016. godine dostigla 1.100 evra.

Komentara 18

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

GorD

Kao i u KG? Ili grešim...aaa, kod nas profit ide državi za bolje sutra, svima njima!

8 0

Vlada

Vozim novu skodu octaviu, kao sluzbeno vozilo i auto je vrlo solidan. Ovaj moj konkretan model kosta skoro 20k evra i ja tolike pare za ovaj auto ne bih dao ni u najgrdjem ludilu jer auto ipak ne vredi toliko, mislim za te pare kupis auto neki bolji vec ili garsonjeru na periferiji BG, ali za neki od osnovnih modela dati 12-13k evra, to je vise nego dobra kupovina :)

11 4

dare

Skoda je postao brend No.1

7 4

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo