Zatvori

Gabi Novak: Ne dam da se Arsenov hit koristi protiv abortusa

Gabi Novak: Ne dam da se Arsenov hit koristi protiv abortusa Izvor: Petar Glebov/PIXSELL

Gabi Novak, supruga pokojnog pevača Arsena Dedića, usprotivila se da se hit njenog pokojnog supruga "Kad se male ruke slože" koristi u promociji zabrane abortusa.

Gabi Novak i Matija Dedić su kao naslednici i nosioci autorskih prava protiv upotrebe popularne pesme u kampanji kojom katolički konzervativci žele da utiču na saborske poslanike na donošenje odluke o pobačaju.

"Pošto je grupa školske dece glasno i veselo pevajući 'Kad se male ruke slože' prolazila blizu Ustavnog suda na trgu Svetog Marka dok smo 2. 3. 2017. za medije komentarisali ustavnu odluku i objavili prikupljanje nacionalne peticije za nerođenu decu, ova pesma je nekako postala nezvanična himna kampanje 'Imam pravo živjeti'. Ne možemo je prestati fućkati. Ova kampanja je o deci i za decu, onoj nerođenoj i rođenoj", napisao je Vice Batarelo, jedan od pokretača inicijative.

Međutim, Gabi Novak i Matija Dedić su protiv toga da pesma bude korišćena u Prolifeovoj kampanji.

"Nije mi drago da čujem da se Arsenova pesma povezuje s nekakvim zabranama. A još manje jer nas niko nije kontaktirao niti javio da želi da koristi 'Kad se male ruke slože'. Ali, to je običaj u Hrvatskoj da se od vlasnika ne traži dozvola. Eto, mene prijatelji znaju nazvati i obavestiti kako su gledali film u kojem se izvodi moja pesma, a ja nisam imala pojma", rekla je Gabi Novak.

Kad se radi o abortusu, njen stav se potpuno razlikuje od politike Prolife.

"Apsolutno sam protiv zabrana. Majka ima pravo da odluči hoće li roditi i mora se poštovati ako na to nije spremna zbog životnih uslova ili teške malformacije fetusa. Ona ima pravo da odluči hoće li ići na pobačaj", rekla je Gabi Novak.

Komentara 14

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mima

Tako je Gabi

12 1

Drugar

Svi vi koji se vredjate i mislite da znate sve i po nesto o abortusu, najbolje je da pogledate snimak abortusa... sta se tu desava... onako dobronamerna sugestija. Zivot je zivot. Kako god gledali na njega...

3 15

Evita

Gabi je hrabra i divna zena. Svaka cast gospodjo!

24 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo