Snajperi u Sarajevu zbog samita i Vučića

Snajperi u Sarajevu zbog samita i Vučića Izvor: N1

Ministar policija Bosne i Hercegovine Dragan Mektić rekao je da će mesto održavanja samita lidera Zapadnog Balkana u Sarajevu biti snajperski pokriveno i da neće dozvoliti nikom, formalnim i neformalnim grupama, da ugroze bezbednost samita i premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Povodom najave Vučićevog dolaska u Sarajevo, Mektić je rekao da je u utorak održan sastanak s direktorima Obaveštajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine (OSABiH), Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Granične policije (GP) BiH i Direkcije za koordinaciju policijskih tela.

"Formiran je operativno-policijski štab koji će neprekidno funkcionisati sve do kraja samita u Sarajevu. Analizirali smo bezbednosu situaciju u BiH, posebno u Sarajevu u kontekstu održavanja samita i dolaska premijera Vučića", rekao je Mektić.

On je istakao da je na sastanku dogovoreno preduzimanje svih potrebnih operativnog-taktičkih mera čiji je cilj potpuno obezbeđivanje skupa.

"Nećemo dozvoliti nikom i ni na koji način, formalnim i neformalnim grupama da ugroze bezbednost samita i premijera Vučića", poručio je Mektić.

Prema pisanju sarajevskih medija, Vučić bi u Sarajevo trebalo da stigne danas popodne, a portal Avaz je objavio Vučić stiže u 17.25 iz Berlina, gde se juče sastao s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Gos'n

Mnogo ljudi ce pomisliti isto na ovaj naslov, ali to ne sme da se objavi. 😂

6 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo