Miroje Jovanović: Izložen sam pretnjama i maltretiranju

Novosadski advokat Miroje Jovanović izjavio je danas da mu, nakon što je uložio prigovor na kandidaturu Ljubiše Preletačevića Belog, prete kao i da je izložen pritiscima i uvredama.

Izvor: N1

On je na konferenciji za novinare istakao da trpi maltretiranje, da je izložen stalnim pozivima kao i da mu je hakovan nalog na društvenoj mreži Facebook.

Podseća da sve to traje nakon što je iskoristio svoje zakonsko pravo da uloži prigovor na kandidaturu Belog Preletačevića.

Jovanović naglašava da je ceo slučaj prijavio policijii kao i da, sada, njegova porodica ima policijsku zaštitu.

Veruje da je to organizovan napad na njega i kako kaže, “osnovano sumnja da iza toga stoji Luka Maksimović”.

Advokat naglašava da su prigovor uložili na jednu kandidaturu koja stvarnost izvrgava ruglu.

“Počelo je kao komika ali sada više nije smešno i ima tendencije da se završi kao tragedija”, naveo je on

Na konferenciji za novinare na kojoj prisustvuje Miroslav Parović, koji je predsednički kandidat ispred Narodnog slobodarskog pokreta, zapitali su šta će biti u izbornoj noći “kada je nasilje već sada krenulo”.

“Bili su smešni i simpatični od izbora u Mladenovcu do sada. Sada su morbidni. Oni su na sajtu okačili igricu 'Skinuti Miroju glavu' ili tako nešto .. Šta je to ako nije poziv na linč?”, upitali su na današnjoj konferenciji Jovanović i Parović.

Dodaju da brinu za svoju i bezbednost svoje dece.

Na pitanje N1 kako je moguće da je imao uvid u rešenje RIK-a o proglašenju Luke Maksimovića za predsedničkog kandidata pre nego što su to rešenje videli članovi RIK-a, Jovanović kaže da nije ništa video nego je gledao live strim, čuo detalje rešenja i na osnovu toga uložio prigovor.

Tvrdi da nema nikakve tajne, i da mu niko iz RIK-a nije to dostavio nego da je gledao, čuo obrazloženje i dispozitiv i kao pravnik seo i napisao prigovor koji je ujutru, nešto pre 8 sati predao.

Parović: Duh linča pušten iz boce

Predsednički kandidat Miroslav Parović rekao je da je Miroju Jovanoviću, funkcioneru Narodnog slobodarskog pokreta i advokatu koji je RIK-u podneo prigovor na kandidaturu Ljubiše Preletačevića Belog, prećeno čak i dok je u policiji prijavljivao pretenje. Dodaje da je prigovor RIK-u bio okidač da se Jovanoviću upute stotine pretnji.

"Slučaj kada je Miroje Jovanović iskoristio svoje Ustavom definisano i zakonom garantovano pravo, i nadležnim organima uputio prigovor na kandidaturu Luke Maksimovića bio je okidač za stotine pretećih poruka i poziva. Miroju je prećeno čak i u momentu dok je u policiji prijavljivao pretnje. Dakle, ovde imamo slučaj da jedna strana poseže za zakonskim normama i definisanim pravima, a da druga strana na to odgovara silom i pretnjama. Za mene je ovo jasan znak da je duh linča pušten iz boce i da kao društvo moramo odreagovati na to", istakao je Parović.

Miroje Jovanović je okupljenim novinarima pokazao niz pretećih poruka koje je dobio u predhodnih dvadeset i četiri časa. On je istakao da su aktivisti brojnih opozicionih stranaka delili na društvenim mrežama njegove brojeve telefona kao i adresu stana i advokatske kancelarije. Zbog svega toga je zatražio i kako je rekao dobio policijsku zaštitu.

Komentara 121

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

manyface

Ti gdine advokatu, izgleda mi nemas posla pa bi da sebi malo pribavis medijsku paznju ne bi li ti se malo podigao rejting i tako namamio nekoga da ti ponudi da ga zastupas u nekoj parnici oko medje ili cega vec. Da nije smesno, mozda bi bilo i tuzno da neko tebi preti. Koga li ti zanimas u zivotu i ko li bi uopste na tebe obracao paznju pa da se mlati pretivsi ti da bi dobio policijsku zastitu? Svasta!!!

27 1

Obro

Moramo primeniti iste standarde. Ako Vucicu zameramo za botove onda se mora zameriti i Belom. A ako neces onda si bato licemer.

13 105

LOPOVI AMSS & KRIMI SPS-SNS Co.

PRAVDA ZA Miroja! 😈

91 12

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo