Policija pretresa kancelarije Audija u Nemačkoj

Policija pretresa kancelarije Audija u Nemačkoj Izvor: AFP/Philippe Huguen
Ilustracija

Nemačke vlasti pretražuju kancelarije Audija u okviru istrage o varanju kompanije Folksvagen na testovima emisije izduvnih gasova, javljaju nemački mediji.

List Zidojče cajtung i televizija ARD su preneli da je u toku pretres u glavnom štabu nemačkog proivođača automobila u Ingolštatu, kao i u raznim kancelarijama u pokrajinama Baden Virtemberg i Donja Saksonija.

Minhensko tužilaštvo koje je pre nekoliko nedelja otpočelo istragu, kao ni tužilaštvo u Ingolštatu nije komentarisalo navode medija. Folksvagen, matična kompanija Audija, u petak se izjasnio u SAD, gde je i otkrivena prevara, da je kriv za pokušaj zaobilaženja američkih zakona o zagađenju.

Ukoliko se sudija složi sa preporukom minisatrstva pravde skandal će kompaniju koštati više od 20 milijardi dolara samo u SAD. Folksvagen je u gotovo 600.000 dizel vozila ugradio softver koji je tokom testiranja smanjivao emisiju štetnih gasova, dok bi se tokom prave vožnje ona povećavala i do 40 puta.

Tagovi: audi , Nemačka

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Jonny

Passat je krš od vozila prvo jer su Nemci najveći prevaranti na svetu a pre svega zbog skupih turskih i kineskih delova koje šalju na tržite Srbije a od kojih žive. Dijagnostika je odlična samo u inostranstvu a kod nas 0. Krš od vozila posebno u ovlašćenim servisima gde rade nesposobni majstori i priučeni čivijaši arogantni do bola a neznaju ni ono što obični vozači znaju. Sada ga vozim ali sledeći neće biti nemac ni pod razno. Dok sam živ neću ući u Nemačku marku.

4 3

Soomruck

Ma to je sve s**nje, Folcika je najbolji na svetu!

3 0

Marko

Film na ovu temu , Flash of Genius (2008).

4 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo