Šešelj, Vulin, Bojić i Šainović posetili Miloševićev grob

Delegacije nekoliko stranaka i drugi građani odali su poštu nakadašnjem predsedniku Srbije i Jugoslavije Slobodanu Miloševiću, koji je pre 11 godina preminuo u Haškom tribunalu, na njegovom grobu u Požarevcu u dvorištu kuće u kojoj je živeo.

Izvor: N1

Poštu su odali predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, zatim Šešeljev lekar i funkcioner radikala Milovan Bojić, kao i nekadašnji premijer Srbije i vicepremijer Savezne Republike Jugoslavije,  Nikola Šainović.

Bivši haški osuđenik Šainović je rekao da je Milošević "velika istorijska ličnost iz teškog istorijskog vremena", a da je "Slobodanov otpor" pritisku i komadanju zemlje "istorijski kamen" Srbije.

"Kada se sećamo Slobodana sećamo se i svih boraca koji su položili život za ovu zemlju", rekao je Šainović, a preneli su lokalni mediji.

Vulin je kazao da je Milošević dva puta izabrani predsednik Srbije i predsednik Jugoslavije i da je "svojim životom i svojom smrću zaslužio ljubav, naklonost i sećanje".

Vulin, koji svake godine posećuje Miloševićev grob, rekao je da će Miloševićev grob posećivati "dok je živ".

Šešelj je rekao da će što više vreme bude prolazilo "istorija davati objektivniji sud o Slobodanu Miloševiću" i dodao da je posle "perioda saradnje i perioda sukoba", u Haškom tribunalu sa Miloševićem postao iskren prijatelj.

Povodom 11. godišnjice smrti Slobodana Miloševića, počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić i dugogodišnja sekretarica i saradnica osnivača i prvog predsednika SPS Mira Dragojević posetili su Miloševićev grob u petak 10. marta.

Komentara 42

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Sinisa

Ovo je normalno i pristojno od starih partnera kojima je taj isti Milosevic omogućio da se obogate i evo do danas ostanu na političkoj sceni, a neki i na vlasti.

3 2

bts

Jesu ovo Vučićevi partneri ili snage prošlosti koje sve češće proziva?!

4 2

Mama Mira

Lepa druzina:Vulin,Seselj,Nikolic,Karic,,Vucic.

3 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo