Biljana Stepanović: Siniša Mali postao hodajuća afera

Ne verujem ni u jednu insituciju. Posle Savamale, ne mogu da verujem da će policija da dođe ako pozovem. Cela situacija oko Siniše Malog je nadrealna, smatra Biljana Stepanović, urednica "Nove ekonomije".

Izvor: N1

"Siniša Mali je postao hodajuća afera. Zašto ne odlazi, verovatno ima premijer jako dobre razloge da ga i dalje drži na mestu gradonačelnika, svestan da i sebi nanosi štetu", kaže Stepanović.

Marija Mali je u svom intervjuu za KRIK izjavila da joj je Siniša Mali rekao kako je on organizovao noćno rušenje u Savamali.

"Mi smo postali neopterećeni bilo kakvim podacima. Možete da ispucate bilo kakve podatke, došlo je do krize bilo kakvog poverenja", kaže Stepanović.

U medijima se govorilo o tome da bi Marija Mali trebalo da dobije status uzbunjivača. S druge strane, do sada smo imali i pokušaje diskreditacije onog što je Marija Mali navela u intervjuu i to bez prethodne provere njenih navoda. Jedan od tih pokušaja je onaj direktorke Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzane Paunović, koja je gostujući u Novom danu izjavila da "Porodični konflikti zanju da budu zloupotrebljeni u druge svrhe, a u slučaju Siniše Malog i Marije Mali unutrašnja porodična problematika prenosi se na politički teren".

Stepanović kaže da je jasno da ona nema šta da izgubi, i da se bori da povrati decu.

"Činjenica da je Tužilaštvo počelo tek sada da proverava, govori da tužilaštvo neće ništa ni da uradi. Ne verujem u institucije, jer ovde institucije na funkcionišu samostalno", kaže Stepanović.

"Karić je fenomen za sebe"

Govoreći o naslovnici Danasa, gde Bogoljub Karić kaže da "nije kupio slobodu" i da se nije vratio ranije zato što nije prihvaćena kaucija, Stepanović navodi da je on fenomen za sebe.

"Deset godina nijedna sud nije našao za shodno da ispita taj slučaj. Karić se vratio pred Novu godinu kada je jedan proces zastareo, iako drugi nije - vratio se svestan da neće biti pritvoren. Karić je u koaliciji sa SNS od početka. On nije imao bojazni da se vrati, jer se vratio trijumfalno. Zanimljivo je kako je moguće da nikome, ni pre ove vlasti, nije bilo zanimljivo da razreši ovaj slučaj", kaže Stepanović.

Dodaje da ako postoji politička volja, "nema šanse da se ne reši neki slučaj".

"Moram da citiram Karića - vlast može da vas stavi u pleh kao prase i da vas ispeče", kaže Stepanović.

Teško se posluje, teška vremena

Dodaje da se jako teško posluje, i da "ne pamti teže vreme".

"Naš predsednik vlade ne propušta priliku da uvredi ljude koje ne misle kao on. To je njihovo pravo, a on ih obavezno izvređa. Rekao za mlade ljude da njih 70 posto želi da radi za državu, a da treba da otvaraju firme. Kako mlad čovek da otvori firmu kada ne zna ni koliki će porez da plaća? A vi ga optužite da je jedan lenj neradnik koji samo čeka da ga država zaposli", kaže Stepanović.

Dodaje da je to "čovek koji ceo život radi samo u politici, živi samo od politike, stalno govori ako budete raditi biće bolje".

"Evo ja radim iz sve snage, i nikad teže nismo uspevali da opstanemo. Već je prešla meru ta stalna potreba da se govori "vi ne radite, a mi smo super", kao da je ova stranka juče došla na vlast - a ona je tu već pet godina", kaže Stepanović.

Komentara 19

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

SRB

Ba*ra izgubila kompas.Umislili da su elita jer se vidjaju sa seicima. Zadovoljni su da skupljaju njihovu sicu i baksis koji bacaju po podu. A oni zeljni i nezasiti moraju da se sagnu da pokupe a da ih niko ne primeti. Za uzvrat im daju da rade i ruse po Srbiji sta hoce ne birajuci sredstva. Odatle samo pocetno otkrice o 29 stanova Malog ali bice jos tu puno Malih. Toliko o njihovom patriotizmu.

81 1

jasa

Savamala je granicnik na putu. Do granicnika uspon / posle njega pad.Sramota se ne moze ni sakriti ni srusiti.

81 1

Man

Da je gospodin Mali imalo castan covek odavno bi se povukao tj. dao ostavku!

78 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo