Ipsos: Pobeda Vučića u prvom krugu, Janković ispred Jeremića

Ipsos: Pobeda Vučića u prvom krugu, Janković ispred Jeremića Izvor: N1

Poslednje istraživanje Ipsos stratedžik marketinga pokazuje da bi Aleksandar Vučić pobedio u prvom krugu predsedničkih izbora.

Prema rezultatima istraživanja, koje je objavio Blic, Vučić ima 52,3 odsto podrške birača, dok Saša Janković prvi put bolje stoji od Vuka Jeremića - 13,9 odsto prema 13,3 odsto.

Prema rečima direktora Sektora za istraživanje javnog mnenja Ipsosa Marka Uljarevića, ne treba otpisati ni lidera radikala Vojislava Šešelja, čija je podrška trenutno 11 odsto.

Kad je reč o mogućoj promeni rejtinga, Uljarević kaže da treba sačekati odluku Dosta je bilo - da li će imati svog kandidata ili će podržati nekog od onih koji su najavili kandidaturu.

"Ne zna se ni da li će u trku ući i lideri LDP i LSV, Čedomir Jovanović i Nenad Čanak", kaže Uljarević.

Prema navedenom istraživanju, na petom mestu je lider Dveri Boško Obradović sa 3,7 odsto podrške, a zatim slede Jovanović sa 2,4 odsto i Čanak sa 1,7 odsto.

Kandidat DSS Aleksandar Popović i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović imaju po 0,8 odsto podrške birača prema istraživanju Ipsosa.

Komentara 179

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

777

I kravu i tele i malu jagu stavljam na Vucica, samo da ne budu bas male kvote, skroz. I bog da me vidi. Ili ce ipak biti i drugi krug.

1 1

Gordana

Za našeg Premijera sve ispod 99,99999% je loš rezultat.takva veličina ako nema 101% na izborima sve drugo je poraz.

25 7

Kandidat

Ovo Ipsosovo istraživanje nije relevantno - znaju oni da omanu i to za 10 posto. Aamo istraživanje je manjkavo - ne piše kako je rađeno, na kom uzorku i koliko bi izlaznost bila. Svima je jasno da AV pada što je izlaznoist veća. Verivatno ni sa 55 odsto ne bi pobedio u prvom krugu, a drugi krug znači njegov poraz.

40 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo