Bivši poslanici DJB osnivaju novu organizaciju

Bivši poslanici DJB osnivaju novu organizaciju Izvor: N1

Troje bivših poslanika Pokreta "Dosta je bilo" najavilo je da će osnovati novu organizaciju. Kažu da ne žele da otkriju koga će podržati na narednim izborima, ali dodaju da to sigurno neće biti kandidat vlasti.

Samostalni poslanik Jovan Jovanović rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu da će se buduća organizacija zalagati za "izvorne principe i načela" Pokreta Dosta je bilo - demokratiju, transparentnost, vladavinu prava i borbu protiv partokratije.

Bivši poslanici DJB Jovanović, Aleksandra Čabraja i Sonja Pavlović istakli su da su se na izlazak iz tog pokreta i na osnivanje nove organizacije odlučili jer se ne slažu s načinom na koji rukovodstvo DjB želi da postigne ciljeve i jer kalkuliše i odugovlači odluku o predsedničkom kandidatu.

Na pitanje zašto oni danas ne mogu da kažu koga će podržati, Jovanović je rekao da o tome žele da razgovaraju sa svima koji ih podržavaju, bivšim članovima DJB, od kojih su neki prisustvovali konferenciji, kao i da će odluka biti doneta na osnovu vrednosti kandidata, a ne na osnovu kalkulacija.

On je istakao i da nisu dobili nikakav novac da bi napustili DJB i da bi podržali nekog od predsedničkih kandidata, i odbacio tvrdnje lidera DJB Saše Radulovića da je neko "zarad jedne kampanje" rovario po Pokretu.

"Rukovodstvo DJB svako drugačije mišljenje vidi kao rovarenje i trovanje što je besmisleno", rekla je poslanica Aleksandra Čabraja.

Poslanici su najavili da će u Skupštini Srbije za sada nastupati samostalno, odnosno da neće biti deo ni jedne poslaničke grupe.

Jovanović je agenciji Beta rekao da su neistiniti navodi koji su se pojavili na društvenim mrežama, da je postao savetnik ministarke za državnu upravu i lokalnu upravu Srbije Ane Brnabić.

"Pretpostavljam da će se sada pojavljivati razne neistinite informacije i spekulacije", rekao je Jovanović i dodao da ne poznaje Anu Brnabić i da sa njom nije nikada razgovarao.

Komentara 20

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Putnik u svetlu budućnost

Koliko je ova zemlja specifična ( naopaka), pokazuju i naše partije ! Do se one partije, koje u programima imaju vrlo malo zajedničkog, okupljaju i čvrsto drže zajedno, dotle se " demokratske snage", čiji su programi skoro istovetni, dele kao amebe ! Dok je interes faktor koji spaja "nespojive", dotle intereščići razdvajaju " demokrate"! Cenu uvek plati narod u koji se zaklinju obe ove nečasne grupacije ! Ja ću izaći na izbore iz odgovornosti pred samim sobom, iako mi srce govori da ni Murta neće biti mnogo bolji !

4 0

S

Bio sam za ulazak DJB u parlament, jer su za mene predstavljali osvezenje na politickoj sceni u pozitivnom smislu. Svidelo mi se i sto su se mnogi optimisticni i pametni ljudi pridruzili njihovom pokretu, bar na mom lokalu. Iz pokreta su ohrabljivali nove ideje i razna misljenja. Medjutim, vrh pokreta je cini se napravio stranku koja ce moci samo da podrzava sulude ideje dva, tri clana iz samog vrha, bez da uzme u obzir volju ostalih clanova. Mogu da razumem da je to u nekim situacijama mozda neophodno i da ne treba praviti jos jednu populisticku stranku, ali stalno ista praksa potvrdjuje da za njih volja njihovih clanova ne postoji. Izjave su im politicki odmerene i stavovi sve nejasniji. Stvarno bih voleo da gresim i da se u budicnosti ispostavi da su im potezi ipak razumni i u interesu gradjana, ali meni DJB odavno lici na klasicnu stranku kojoj je vlast na prvom mestu.

56 40

ŠUĆA

Zato od Srbije nikada ne može biti ozbiljna država,kad svakog ko se bavi politikom možeš da kupiš za šampitu.

105 139

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo