Ko će sve biti kandidat za predsednika Srbije?

Ko će sve biti kandidat za predsednika Srbije? Izvor: PIXSELL/AFP/PROMO

Nakon što su lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović i LSV-a Nenad Čanak potvrdili da će se kandidovati za predsednika Srbije, sve je izvesnije da će glasački listić sadržati i rekordni broj imena. Pogotovo imajući u vidu da se neki još nisu izjasnili.

Budući da nije došlo do dogovora Vuka Jeremića i Saše Jankovića, pokret Dosta je bilo odlučio je da ima svog kandidata na predsednilim izborima - a to je predsednik pokreta Saša Radulović.

U izbornu trku je ušao i Nenad Čanak, čiju kandidaturu je podržala Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Socijaldemokratska stranka je podržala Vuka Jeremića, tako da se još očekuje stav Liberalno demokratske partije o predsedničkim izborima, mada nije isključeno da će se pojaviti i još tzv. malih kandidata.

U pokretu Dosta je bilo očekuju da će veći broj kandidata povećati izlaznost, što bi, kako tvrde, trebalo da uvede izbore u drugi krug, čime bi se umanjile šanse Aleksandra Vučića za pobedu.

S druge strane, razjedinjena opozicija, prema tvrdnjama mnogih, upravo Vučiću daje najveće šanse za pobedu, naročito nakon odluke predsednika Tomislava Nikolića da odustane od kandidature za još jedan mandat. Prethodno je Glavni odbor Srpske napredne stranke jednoglasno glasao da Vučić bude kandidat za predsednika. Vučić je najavio ubedljivu pobedu.

Zaštitnik građana Saša Janković podneo je početkom februara ostavku na tu funkciju i najavio da će se kandidovati na predsedničkim izborima jer "hoće da vrati smisao instituciji predsednika" i da bude "garant da će ona biti u službi svih građana".

Da će na prvo mesto staviti interese građana najavio je i Vuk Jeremić, koji je odluku da se kandiduje obrazložio time što voli Srbiju i "ne pristaje na njeno propadanje". 

Lider radikala Vojislav Šešelj biće takođe jedan od kandidata nakon jednoglasne odluke Centralne otadžbinske uprave Srpske radikalne stranke.

Boško Obradović, lider Dveri, kaže da građanima Srbije treba svež i nov kandidat, a kandidaturu je potvrdio Glavni odbor Dveri.

Svog kandidata ima i Demokratska stranka Srbije, a to će biti Aleksandar Popović.

Jedina dama, zasad, je Danijela Sremac. Ona je već predstavila svoj program za predsedničke izbore.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović takođe bi u predsedničku trku, kao i bivši funkcioner Pokreta socijalista Bratislav Jugović. Kandidaturu je najavio i nekadašnji član Srpske napredne stranke Saša Mirković.

Predsednik stranke Aktivna Srbija Dušan Janjić rekao da ga od predsedničke trke mogu odvratiti samo batinaši.

Jedan od manje poznatih kandidata je Vladimir Rajčić, koji je snimio i spot.

Na kraju, ali verovatno ne i zaključno ime na spisku potencijalnih kandidata, pomenimo da je danas vanparlamentarna Republikanska stranka najavila da će se njen predsednik Nikola Sandulović kandidovati na predsedničkim izborima.

Komentara 150

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ortodox--paradox

Saša Janković, pa ogroman krater, pa svi ostali!!!

22 2

Evita

Hocemo Risticevica za kandidata! Sa sve traktorom!

17 2

Evita

Samo se vi salite, ali najbolja vest je Seseljeva kandidatura! Dobice mnogo glasova od onih pametnijih sendvicara koji su shvatili da osim sendvica nista nisu dobili....

15 9

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo