Nagrada za cinkarenje vlasnika pasa

Nagrada za cinkarenje vlasnika pasa Izvor: Pixabay

Gradske vlasti Liverpula ponudile su nagradu građanima koji prijave vlasnike pasa koji ne počiste za svojim ljubimcima. Gradonačelnik Liverpula Džo Anderson rekao je da je u pitanju borba protiv "ekoloških kriminalaca".

Nagrada za cinkarenje nesavesnih vlasnika pasa biće oslobađanje od opštinskog poreza. Protiv osobe za koju se utvrdi da nije počistila za svojim psom biće pokrenut krivični postupak. Predviđena kazna je do 1.000 funti, što će pokriti troškove oslobođenog poreza.

Dojavljivači mogu da pošalju fotografije ili video-snimke nadležnoj opštini ili da lokalne vlasti obaveste lično i anonimno o prestupnicima.

"U nekim delovima Liverpula kako iskoračite iz automobila ugazite u izmet i osetite smrad, to je potpuno neprihvatljivo", rekao je Anderson i dodao da su neki delovi grada potpuno prekriveni psećim izmetom.

Tagovi: Liverpul , pas , izmet

Komentara 76

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

M.

Da li ste razmisljali da svaki put opomenete vlasnika psa kada vidite da ne cisti iza svog ljubimca? Kada bismo svi tako radili, ne cekajuci drzavu da resava sve probleme, bilo bi nekog napretka.

10 1

DA

To i radim stalno ali ,jednom sam i batine mogao da dobijem tako da use i u svoje kljuse. Kesu na ruku go*no u kesu i cuti.

9 0

Ana 1985

Još je Domanović pre više od 100 godina pisao o kompleksu Beogradjana da šetaju pse kako bi izgledali velegradski, iako je Beograd u svemu drugom bio daleko od evropskih prestonica. Tako i danas imamo poplavu "urbanih" osoba koji drže pse u uslovima koji nisu pogodni za pse, pri čemu vlasnici pasa zaboravljaju da u selima životinje izbacuju izmet gde stignu, a i gradu treba da se čisti za njima.

14 5

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo