Nikolić: Postoji mogućnost da se kandidujem

Nikolić: Postoji mogućnost da se kandidujem Izvor: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je za Sputnjik da postoji mogućnost da se kandiduje za predsednika Srbije, i da to zavisi od njegovog odnosa s premijerom Aleksandrom Vučićem. Pretpostavljam da je Aleksandar Vučić odlučio da se ne dogovorimo, dodao je.

"Mi smo imali različite vrste dogovora… Ja sam bio ubeđen da u vezi s predsedničkim izborima sprovodimo isti plan. Onda se ispostavilo da to nije baš onako kako smo se neprekidno dogovarali… Mi smo se nedavno sastali i meni je Aleksandar napisao na papiru na šta je spreman", rekao je Nikolić u intevjuu za Sputnjik.

U razgovoru koji je vođen pred sednicu Glavnog odbora SNS-a, Nikolić je rekao da mu je Vučić otvoreno pisao da treba da nastave da rade zajedno i da je spreman da podrži i sprovede svaku njegovu inicijativu.

 "Ja sam onda njemu napisao šta ja mislim da je nastavak naše dalje saradnje - to su bile samo dve varijante: jedna je bila da se ja kandidujem za predsednika, a on da me podrži, druga da se on kandiduje i da ga ja podržim, s tim što onda sa pravom očekujem da se vratim na funkciju predsednika SNS-a i da mi poveri mandat kao predsedniku SNS-a za sastav nove Vlade, koja bi ostala bez premijera njegovim izborom za predsednika", rekao je Nikolić.

Upitan da li je od premijera dobio odgovor da je to nemoguće ili neku ponudu, Nikolić je rekao da još nije dobio konkretan odgovor Vučića, izuzev ovog što predstavlja nastavak petogodišnje kampanje protiv njega od pojedinih članova SNS-a.

"I nastavak skoro jednogodišnje kampanje protiv mog kandidovanja i eventualnog izbora za predsednika Republike. Mislim da to možemo da se dogovorimo do sednice Glavnog odbora SNS-a. Možemo i posle sednice, ali pretpostavljam da je Aleksandar Vučić odlučio da se ne dogovorimo", rekao je Nikolić u intervjuu koji je ranije danas dao Sputnjiku, pre sednice GO.

Izvor: Sputnjik

Komentara 93

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Gorica

Ne trebaju nam bre ni jedan ni drugi.neka idu daleko im kuca bila.Ojadili su ovaj nas narod bre .

46 131

Todor iz Zemuna

Idealna kombinacija u ovom casu,Toma za Predsednika a Vucic za Premijera,mlad je moze da vuce.

12 124

aleksandar veliki

Treba Toma da se kandiduje u svakom slucaju, jer ako se ne kandiduje znaci da je dobio ko zna sta za uzvrat, a ako je normalan covek ne treba da se ulaguje Vucicu jer ovaj ga je ponizavao, nista ga nije pitao, podgovarao Mihajlovicku, Svefanovica, Vulina, Dacica i ostale da ga pljuju i da mu smanjuju rejting, a sada mu je on licno zavukao, iako ga je on postavio za Premijera i dao mu stranku koju je on osnovao. Ne vole Vucica ni oni njegovi, ko moze da voli onakvog diktatora. Ne mogu ni svi njegovi da izvuku korist ipak ih je mnogo a Srbija je mala za njihove apetite - mala bara puno krokodila. Izdace ga njegovi.

41 131

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo