Slučaj "Nikolić" - politički obračun unutar familije?

Da li iza informacije plasirane u medijima kako Tomislav Nikolić, ipak, namerava da se kandiduje za drugi mandat, stoji nedvosmislena namera ili politička trgovina? Izostanak zvanične potvrde Nikolićevih namera, kao i sadržine razgovora između njega i stranke koju je osnovao, otvara prostor za tumačenja.

Izvor: N1

Svi opštinski odbori stali su iza isto tako jednoglasne odluke Predsedništva SNS da se kandiduje lider stranke Aleksandar Vučić. Šta je onda motivisalo Tomislava Nikolića da pođe putem mimo stranke koju je doveo do pobede pre 5 godina?

Članica predsedništva SNS Zorana Mihajlović misli da je takva namera neodgovorna: "Šta su bili motivi? Meni se čini da je jedan od motiva, sigurno bio, i to je moje mišljenje, dakle kandidature Tomislava Nikolića, na neki način i podela SNS".

Glavni koalicioni partner naprednjaka smatra da je Nikolić završio svoju priču sa SNS. Ivica Dačić, iako nema zvanične potvrde Nikolićevih namera, nema sumnje u motive koji stoje iza vesti o mogućoj kandidaturi Nikolića:

"Očigledno da je namerno plasirana ta priča i da takva namera postoji, ili barem namera da se izvrši neki pritisak na Vučića".

Za novinara Vremena Dejana Anastasijevića, fascinantna je brzina kojom se u provladinim medijima Nikolić preko noći pretvorio u najgoreg zločinca, izdajnika i stranog plaćenika.

"Potpuno je jasno svima da ovo nikakve veze nema ni sa bilo kakvim principima, niti sa stabilnošću Srbije. Ovo je u stvari jedan politički obračun unutar familije, koji je nastavak jednog ranijeg političkog obračuna - takođe, unutar familije. Bojim se da to već postaje neka vrsta tradicije u srpskom političkom životu i to nije vrsta tradicije koju mislim da treba da negujemo", navodi.

Anastasijević dodaje da Tomislav Nikolić očito nije osetio signale kojih je bilo dugo unazad i nije se ni psihološki ni logistički pripremio za sadašnji trenutak.

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Bora

Apsolutno se slazem sa komentarom ORTODOX PARADOX hahahahaaaa! Bas tako!

2 0

Срђан

Издало га ,,дете"!😀

4 0

DRNČ

Da li je unutar familije? Naravno, ali to znači da je Nikolić LAŽNO se predstavljao da je vanstrsnački kandidat pa predsednik. Ako se kandiduje ponovo, hoće li biti i tada lažni. Vidite koliko godina bede navuče parče stiropora!

10 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo