Agencija za borbu protiv korupcije: Provera navoda o Malom

Agencija za borbu protiv korupcije: Provera navoda o Malom Izvor: N1

Agencija za borbu proti korupcije saopštila je će izvršiti provere svih novih navoda koji su se pojavili u javnosti u vezi gradonačelnika Beograda Siniše Malog.

To se odnosi na informacije "u vezi sa neprijavljenom imovinom javnog funkcionera i plaćanjem školarine, mogućim nezakonitim zapošljavanjem supruge i dadilje", navodi se u saopštenju.

Biće proverene i informacije "o poslovnim aranžmanima privrednih društava sa gradom Beogradom, u kojima se ukazuje na koruptivne radnje u načinu rada ili postupanja organa javne vlasti ili funkcionera", navodi se u saopštenju.

Agencija za borbu protiv korupcije je navela da "ne štiti gradonačelnika Beograda, kao ni bilo kojeg drugog funkcionera, kako tvrde pojedini mediji".

U saopštenju se navodi da se Agencija za borbu protiv korupcije slučajem gradonačelnika Beograda bavila od 2014. do 2016, kao i da je 2014. i 2015. zbog povrede odredaba Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, funkcioneru izrekla dve mere upozorenja.

Postupanje Agencije u vezi s mogućim sukobom interesa i dalje je u toku, budući da Agencija prikuplja informacije putem međunarodne pravne pomoći, navodi se u saopštenju.

Tokom 2015. posle izvršene kontrole podataka iz izveštaja funkcionera o imovini i prihodima u zemlji i inostranstvu, Agencija je podnela izveštaj Poreskoj upravi na dalju nadležnost i postupanje.

U 2016. posle analize svih prikupljenih podataka, Agencija je 4. avgusta 2016. podnela izveštaj Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, kao i dopunu 22. avgusta iste godine.

Agencija je, o svim svojim saznanjima, dokazima i prikupljenim podacima izvestila nadležno tužilaštvo, kojem je pre pola godine dostavila celokupne spise predmeta, navodi se u saopštenju.

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Petar. 66.ns

Ama u Zabelu odmah dok nije gužva.

3 0

Agencija štiti malog !?

Agencija štiti dokazanog lopova. Odakle mu tolika imovina , jer dok nije pobegao kod radikala Vučića nije imao zašta kuče da ga ujede .Pa njega i Vesića lično je Đinđić isterao iz DS jer su počeli da muljaju . Treba Vučića da je sramota što štiti svoje lopove . Gotovi su .

8 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo