Zatvori

Sezona još nije počela, a Vinjales i Markes se svađaju

Sezona još nije počela, a Vinjales i Markes se svađaju Izvor: Robert Cianflone/Getty Images

Vozač Jamahe Maverik Vinjales optužio je aktuelnog šampiona kraljevske klase da ga je pratio tokom njegove simulacije trke poslednjeg dana testiranja na stazi „Filip Ajland“.

Vinjales je u Australiji nastavio sa sjajnom formom, a treći dan akcije završio je sa nešto manje od tri desetinke prednosti u odnosu na Markesa.

Međutim, Vinjales je prekinuo svoj program planiran za petak kada je posle pet krugova završio simulaciju trka, pošto ga je tim obavestio da Markes prati njegovu p‘utanju.

U razgovoru sa medijima, Španac je bio pomalo neprijateljski raspoložen i istakao je da ne shvata zašto je Markes osetio potrebu da ga prati.

„Iz tima su mi poručivali da je iza mene i nisam hteo da stanem. Sledeći put kada budem dugo ostao na stazi, doći će moj red da maltretiram njega“, rekao je Vinjales, „Zaista nisam razumeo, pošto radite svoj posao, to je vaša simulacija trke i onda ne možete da budete brzi. Nisam hteo da ga ‚vučem‘. Teško je gurati napred kada imate njega iza sebe i znate da može da analizira šta god vi radite. Zato sam morao da prekinem svoju simulaciju, što je šteta, pošto sam sve vreme imao krutgove oko minuta i 29 sekundi. Ali, srećan sam, mislim da sam odradio dobar posao. Izgleda da smo nas dvojica za korak ispred svih i biće zabavno“.

Markes je, s druge strane, istakao da je bilo zanimljivo posmatrati šta Vinjales radi na stazi i da će biti teško pobediti mladog vozača Jamahe.

„Izašao sam na stazu, video sam da je Vinjales prošao. Lako sam nadoknadio zaostatak i pratio sam ga dva kruiga i bilo je to zanimljivo, kao i uvek. Takođe sam posmatrao vozače Dukatija i za neke motore video da su veoma dobri. Suzuki je isto bilo zanimljivo pratiti, izgleda sjajno. Jamaha, kao i prošle godine, ima konkurentan motor i ceo paket im je veoma dobar. Biće teško pobediti ih“, istakao je Markes.

Ovogodišnji Moto GP šampionat startuje Velikom nagradom Katara 26. marta.

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

Bojan Todorović

Opasan je Vinjales. Vrhunski vozač i bez mnogo respekta. Biće ovo dvoboj za titulu i možda najinteresantnija sezona. Ove varnice govore da će borba biti bespoštedna i zavisiće od motora i tima. Ako Yamaha opet bude bolja mašina biće vrlo neizvesno. Ako pak Honda pokaže prednost - teško da će iko zadržati Markeza sa ovolikim iskustvom. Za sada Yamaha deluje odlično. Voleo bih da i ostali vozači imaju neku šansu ali, na žalost, sumnjam da Lorenco može nešto više, Rosi i Pedrosa su na zalasku a ostalim vozačima se nisu sklopile kockice kao Vinjalesu i to je to. Jedva čekam početak.

0 0

MitarČa

Zanimljivo...zakuvali pre početka.. to obećava... Jedva čekam mart...

6 0

Panta

Markeeeeez no.1

9 13

* Sva polja su obavezna