Borcu ukinuta kazna, Novi pazar se "vadi" i na jezik

Borcu ukinuta kazna, Novi pazar se "vadi" i na jezik Izvor: Anadolija

Novi Pazar i Borac iz Čačka bili su među klubovima koji su kažnjeni su od strane Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije. Kazna je podrazumevala zabranu registrovanja novih igrača u zimskom prelaznom roku zbog neizmirenih dugovanja nekadašnjim igračima, trenerima i klubovima.

U danu kada se prelazni rok završava a prolećni deo prvenstva počinje došlo je do neverovatnog razvoja situacije.

U četvrtak su iz Novog Pazara prvo zatražili da im se odluka o kažnjavanju prevede na "jezik koji razumeju". Iz Fudbalskog kluba Novi Pazar u FSS je stigao zahtev da im se odluka Disciplinske komisije "prevede" na jezik koji razumeju, jer onu koju su dobili na srpskom nisu uspeli da pročitaju.

Još uvek nema informacija da li su u Novom Pazaru u februaru 2017. odlučili da se "drže" verzije da ne razumuju nešto što su dobili u septembru 2016. ili će i oni postupiti kao Borac iz Čačka koji sada tvrdi da odluku FSS nije ni dobio pa zbog toga traži da se pravosnažnost Odluke stavi van snage.

Međutim, po poslednjim informacijama iz Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost, i iz Novog Pazara se pozivaju na to da odluku nisu uredno primili pa će "procedura" ukidanja odluke biti ista kao i za Borac. Istom se "nada" i FK Jagodina.

Da sve bude još čudnije, Fudbalski savez je uvažio zahtev Borca da odluku kojom je klub kažnjen poništi jer je Borac "...ne postoji potpis primaoca koji je u ime FK Borac primio pošiljku, već naznaka 'Potpisnik FK Borac'. Iz ovog razloga Komisija je zaključila da FK Borac nije uredno primio pošiljku sa pomenutom Odlukom pa je odlučila da istu ponovo dostavi uz ovu Odluku."

Ista stvar desila se sa pošiljkom koja je na adresu FK Borac dostavljana 17.10.2016.

Odluka Disciplinske komisije FSS kaže sledeće:

"Odobrava se ponovno slanje Odluke Disciplinske komisije FS Srbije, BR. 12-464/16 od 08.09.2016. godine Fudbalskom klubu Borac iz Čačka, kojom je ovom klubu izrečena kazna zabrane registracije novih igrača u zimskom prelaznom roku 2017. godine zbog neizmirenih finansijskih obaveza prema igračima Đorđević Stefanu, Josović Ivanu, Šnjevarić Relji i Krstić Vladimiru, određenih pravosnažnim i izvršnim odlukama Arbitražnog suda Srbije. Ukida se klauzula o pravosnažnosti Odluke Disciplinske komisije FS Srbije iz tačke 1 ove odluke."

Izvor: Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost

Iz Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost pitaju se kako u Fudbalskom klubu Borac znaju kakva im je kazna izrečena ako odluku o kažnjavanju nisu dobili. Uz to, iz SPFN na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici postavili su fotografiju izvoda iz banke kojim dokazuju kako se u čačanskom klubu vrše malverzacije.

"EKSKLUZIVNO: Pogledajte kako sportsko društvo Borac iz Čačka preko koga posluje FK Borac čini krivično delo bez ikakvih posledica. U februaru 2016. FK Borac doveo je igrača iz Afrike na probu i uplatili su mu na račun 1.220.000 dinara bez ikakvog pravnog osnova. Novac je podignut odmah a igrač vraćen kući. U čijim je rukama novac završio to ne znamo ali pretpostavljamo da niko nije baš toliko glup pa da ne shvati o čemu se ovde radi. Ovo je dokaz da u Srbiji nema pravne države pa se onda svi pitaju kako je moguće da FSS ukine suspenziju FK Borac. Naravno da je u Srbiji sve moguće.", stoji na stranici SPFN uz sledeću fotografiju:

Izvor: Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ime

Izbacio bih ja njih iz lige...i to na srpskom.

11 2

Pedja

Fudbal je polukriminalizovan sport i od njega sve pocinje.Tu su u upravama razni propali politicari,bivsi fudbaleri koji kao vole klub a iz sve snage gledaju da prodaju nekog fudbalera mimi kluba i da pare uzmu za sebe,pa su sada umesali i navijace praveci stit od svih koji br i hteli da daju svoj doprinos a koji stvarno vole klub.Jet zasto svi ,,zure"u Zvezdu i Partizan?Tu se vrte pare,tu su transferi igraca,putovanja na utakmice pi Evropi(doduse kolo ili najvise dva),pa sada nova moda odlazak na Kipar,Maltu ilu Tursku da se obidje ekipa a sve o trosku kluba.Niko nece u OFK Beograd,IMR Rakovicu ili Graficar.Tamo uprave rade na ,,ler"a cesto ti ljudi daju pare i iz svog dzepa jer klubivi nemaju ni ta osnovne troskove.A zato ovi kao Superlugasi duzni i bogu u ocu.FSS ih juri ta obaveze prema igracima a da li Placa li neko od njih pirez,struju,komunalije

10 0

Special Character

to što igrači igraju na terenu jedva da je fudbal. Ostaje pitanje čemu služe klubovi onda.

0 0

* Sva polja su obavezna