Naprednjaci u februaru

Naprednjaci u februaru Izvor: N1

Kada čujete koliko godina ima prelepa Olivera Jovićević, zaboravićete i ko joj je bio gost! - glasio je naslov koji su u utorak objavili srpski sajtovi. Ko je kliknuo mišem na naslov mogao je da sazna da Olivera Jovićević ima 51 godinu, ali niko nije zaboravio ko joj je bio gost, zato što su svi mislili da joj je gost u stvari bio voditelj.

-Čoveče! Ona ima 51 godinu i po zanimanju je voditelj! - zaključili su svi koji su kliknuli na naslov: “Kada čujete koliko godina ima prelepa Olivera Jovićević, zaboravićete i ko joj je bio gost!”

Bolji naslov bi bio: “Kada čujete koliko godina ima prelepi Aleksandar Vučić zaboravićete i ko mu je bio gost!”, pošto se ispostavilo da mu je prelepa voditeljka, uzrasta 51 godinu, postavila 52 pitanja, a on njoj 27 i pritom je prekinuo 45 puta, ali joj nije postavio ključno pitanje: “Olivera, uvek me zanimalo, koliko vi zapravo imate godina?”

-Ovaj Vučić je očajan voditelj! Nije pitao najvažniju stvar: koliko ima godina? - zaključili su svi koji su gledali “Upitnik” i sat i po čekali da saznaju koliko godina ima Olivera Jovićević.

Tako da je najbolje da sledeći “Upitnik” počne rečima: “Moje ime je Olivera. Imam 51 godinu i 52 pitanja, ali unapred vas obaveštavam da nemam odgovor na 27 pitanja, zato što sam ja voditelj, a ne gost”.

U toj emisiji Aleksandar Vučić je na jasno pitanje Aleksandra Vučića: “Kome bi trebalo da pripadnu deca Siniše Malog?” - objasnio da deca Siniše Malog treba da pripadnu majci, zato što je majka dece Siniše Malog otkrila novinarima šta je Siniša Mali radio dok je švrljao noću, što je vekovni razlog žučnih rasprava među supružnicima.

-Gde si bio prošle noći!? Došao si kući u pet ujutru! Bestidniče! - urlala je supruga Siniše Malog na Sinišu Malog.

-Ne smem da ti kažem... malo je nezgodno... - zamuckivao je Siniša Mali.

-Đubre, ti me varaš...

-Ne dušo! Zaboga!

-I šta će ti ta fantomka!? Je l' to neki sado-mazo? - nastavila je supruga da urla, opravdano, jer ko ne bi urlao da mu se suprug pojavi u pet ujutru sa fantomkom i blago razvezanom kravatom.

-Ljubavi, nije to što misliš! Evo, priznajem: porušili smo celu jednu ulicu!

-Noću ste rušili celu jednu ulicu! Pričaj ti to nekom drugom, švalerčino, ti misliš da sam ja luda pa ću da poverujem da u 21. veku celu jednu ulicu rušite noću!?

-Ali draga, imam svedoke! Svi će svedočiti u moju korist, čak i oni koji su bili vezani za bandere!

Gledajući narednih dana televiziju supruga Siniše Malog je shvatila da je stvar potpuno čista:

-On mi je veran! I iskren! Baš je sladak! Doduše, nije baš normalan... Što nije rušio danju? - upitala se supruga, sasvim logično.

Ali je nezgodacija nastala kada je jednog dana sve ispričala novinarima, pa ga je premijer prijateljski posavetao:

-Slušaj Siniša, sledeći put kad te žena pita gde si bio prošle noći, ti slobodno kaži da si bio u švaleraciji, čak iako nisi bio švalericiji, evo ja ću da ti budem svedok da smo bili obojica. Bolje je da slažeš i po državu i po Srpsku naprednu stranku – objasnio mu je premijer, bračni savetnik svih ljudi koji noću rade, iako svi misle da švrljaju okolo.

Verovalo se da je februar specifično vreme za mačke, ali je ove godine utvrđeno kako je februar zapravo veoma specifično vreme za naprednjake.

Nekada se govorilo: “Deru se ko mačke u februaru”, mada lokalni srpski živalj sve više stiče utisak da mačke uopšte nisu toliki problem.

-Kakve mačke!? Deru se ko naprednjaci u februaru! - imaju utisak svi koji ovih dana u slobodno vreme prate TV program.

Naime, u onoj istoj emisiji gde je Aleksandar Vučić objašnjavao kome treba da pripadnu deca, on je otvorio još jednu veliku temu iz domena Centra za socijalni rad.

-Evo, na primer, Srpskoj naprednoj stranci su pripala deca Tomislava i Dragice Nikolić, ali ćemo mi ubrzo da im vratimo decu, posebno onog Radomira! Zato što deca treba da budu sa roditeljima, a ne u Srpskoj naprednoj stranci – rekao je premijer odlučno.

Tomislav Nikolić je, međutim, iste te večeri razmišljao u sasvim drugom smeru, pošto bi on radije da mu vrate stranku, a da zadrže decu.

-Dugo sam verovao da deca treba da pripadnu ocu, ali sam sad stopostotno ubeđen da decu kad porastu, osamostale se, treba vratiti majci, tačnije – oterati ih u majčinu - jer su mnogo bezobrazna, a stranku treba vratiti ocu! - objasnio je Tomislav Nikolić na proslavi svog 65. rođendana okupljenima sopstvena razmišljanja u vezi važnih pitanja iz socijalne politike.

Rođendan je bio ko i svaki drugi, jedino mu je bilo sumnjivo što su glavne zvanice otišle na Palminu slavu u Batočinu, dok je kod njega došao samo novinar Sputnjika, koji se sve vreme raspitivao za recept one predivne torte urađene u dezenu srpske zastave sa zabodnim vatrometom.

-Jao, predsedniče, morate da mi date recept za ovu tortu! - rekao je novinar Sputnjika.

-Za ovu tortu potreban vam je šlag, fil, kore, mleveni badem, jedna manja srpska zastava i kandirano voće...

-Kakvo voće?

-Kandirano...

-Da li vi to možda aludirate na kandidaturu?

-Bio sam jasan! - rekao je predsednik Nikolić, misleći da svako zna da razlikuje kandidaturu od kandiranog voća.

Ali već za pet minuta cela Srbija je znala da novinari Sputnjika ne razlikuju kandirano voće od kandidature.

-Jebi ga... Sad nema nazad! – rekao je predsednik Nikolić pošto je pročitao vest o sopstvenoj kandidaturi za predsednika.

Koju je, doduše, pročitao i Vučić. I setno se sećao njihovog poslednjeg razgovora.

-Moji uslovi su: da Andrićev venac promeni ime u Venac “tomovače” - nabrajao je predsednik Nikolić.

-Prihvaćeno – štiklirao je u svesku premijer Vučić.

-Zatim, da se zbog Velje Ilića februar ubuduće zove veljača, kao što lepo kažu braća Hrvati – nabrajao je predsednik Nikolić.

-Prihvaćeno – štiklirao je premijer Vučić.

-Da mi proveriš da li Olivera Jovićević stvarno ima 51 godinu, deluje mlađe... – nabrajao je predsednik.

-Prihvaćeno – štiklirao je premijer.

-I da Dragica ostane prva dama i kad ti budeš predsednik! - zaključio je spisak zahteva predsednik Nikolić.

Premijer Vučić je onda istrčao sa sastanka i nije se više javljao.

Komentara 173

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Vesna

Bravo Drazo, i hvala sto te ima

9 0

Baltazar

Vredi se muciti u ovoj napacenoj Srbiji samo zbog tebe i tvoje britke sablje. Nauci ih pameti ( mada je oni i nemaju ).

44 251

JA

Genijalno !

62 103

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo