Zatvori

Nikolićeva najava - buran zaplet, Vučić još bez komentara

I dalje nezvanična, najava o Nikolićevoj kandidaturi, je u svakom slučaju buran zaplet. Predstavnici vlade Srbije, visoki funkcioneri SNS-a i njihovi koalicioni partneri - gotovo svi do jednoga, osudili su i najmanju mogućnost da se Tomislav Nikolić još jednom kandiduje za predsednika Srbije.

Izvor: N1

Aleksandar Vučić oćutao je na svako novinarsko pitanje o mogućnosti da mu protivnik na predsedničkim izborima bude Tomislav Nikolić. Ni na pismo, koje mu je Nikolić poslao u utorak, Vučić još nije odgovorio. Kako je za N1 potvrđeno u pismu je aktuelni predsednik Nikolić od premijera i predsednika Vučića zatražio da mu dodeli mesto lidera SNS i predsednika Vlade Srbije u zamenu za podršku na izborima.

Nikolić još čeka odgovor i dogovor sa Vučićem.

Za to vreme ka Andrićevom Vencu iz Nemanjine 11 putuju druge poruke.

Ministarka Zorana Mihajlović rekla je da ne želi da veruje da će se Tomislav Nikolić okrenuti protiv Srbije, SNS-a i Aleksandra Vučića.

"Ako je ovo tačno, onda je ovo pokušaj Nikolića da podeli SNS i pomogne opoziciji da pobedi, ali taj pokušaj neće uspeti. Zato predsedniče Nikoliću, izađite i javno kažite", rekla je Mihajlović.

Ako je tačno, sramotno je - bila je prva reakcija prvog potpredsednika Vlade i predsednika Socijalističke Partije Srbije Ivice Dačića.

"Ako se Nikolić zaista kandiduje protiv Vučića, ja lično i ceo SPS, a siguran sam i Dragan Marković Palma i Jedinstvena Srbija, ćemo još snažnije podržati Vučića. Jer to je jedino logično i racionalno. Šta može da uradi Nikolić bez Vučića i to je jasno, ništa, samo će pomoći onima koji su protiv Vučića. I to bezuspešno", rekao je Dačić.

Vučića će podržati i Pokret socijalista, potvrdio je njihov lider i ministar u Vladi, Aleksandar Vulin.

"Ukoliko predsednik Nikolić zaista bude hteo da se svrsta uz Jankovića i Jeremića, onda to govori da svi mi koji smo glasali za njega smo negde debelo pogrešili. Ako je sujeta jedini razlog da se gospodin Nikolić kandiduje plašim se da je u pitanju duboka greška", kaže Vulin.

Vest o kandidaturi Nikolića glavna je tema i na sednicama u svim opštinskim i gradskim odborima naprednjaka. O svrstavanju na stranu aktuelnog predsednika stranke Vučića ili na stranu osnivača stranke Nikolića mediji se izveštavaju iz sata u sat. Potpredsednik SNS-a Miloš Vučević kaže da je ta stranka jedinstvena i da su propali pokušaji raznih interesno-tajkunsko-mafijaških centara koji žele da povrate svoju moć nad Srbijom.

"Neće moći! Neće im proći! Srpska napredna stranka je nikad jedinstvenija. Jer nas vodi najbolji među nama - Aleksandar Vučić, naš kandidat za predsednika Srbije", naveo je Vučević.

Da li je predsednik stranke i kandidat za predsednika republike, kako je nedavno jednoglasno odlučilo Predsedništvo SNS-a, u petak će svoj sud dati i glavni odbor naprednjaka.

I, dok glasovi za Vučića ili Nikolića postaju sve glasniji, tišina u komunikaciji između njih dvojice sve jače odjekuje.

Komentara 46

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

krga

Koga jeDacic podrzavao i branio ili jedva prelazi cenzus ili ,,odmara ispod lipe,,. Zato napred Dacicu daj im najjacu mogucu podrsku i Tomi i Aci...

27 1

Opet Ja

Sve mi ga je zao , i jednog i drugog. Ministri su se zabrinuli za svoje fotelje, zato se digla uzbuna.

27 0

lomaca je majka

po gospodji ministarki ako se nikolic okrene protiv vucica okrenuo se protiv srbije ?

24 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo