Zorana Mihajlović dobila nagradu Reformator godine

Zorana Mihajlović dobila nagradu Reformator godine Izvor: Tanjug/Dimitrije Goll

Ministarki građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorani Mihajlović je uručena nagrada "Reformator 2016" koju dodeljuje Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) za sprovedenu reformu decenije – uvodjenje elektronske gradjevinske dozvole.

Mihajlović, koja je nagradu za reformatora godine dobila i za 2014. godinu, istakla je posle uručenja priznanja da je za decenijske reforme veoma zaslužan tim koji vodi, a sa kojim je svakodnevno radila kako bi Srbija održala korak sa zemljama iz okruženja.

"Reformator za decenijske reforme jeste tim fantastičnih ljudi, odličnih stručnjaka, tim posvećenih, odgovornih i strastvenih ljudi sa kojima radim. I za to im hvala", poručila je Mihajlovićeva, navodeći da bez njenog tima "ne bi bilo moguće videti Srbiju u top 10 reformatora sveta – a Srbija to danas jeste".

Pre dve godine, podsetila je, Srbija je na Duing biznis listi Svetske banke po kriterijumu dobijanja građevinskih dozvola bila na gotovo poslednjem, 186. mestu, a sada je na 36. poziciji.

zorana mihajlović Izvor: Tanjug/Dimitrije Goll

"Za manje od dve godine pretekli smo 150 zemalja sveta", istakla je Mihajlović i zahvalila NALED-u, kao pouzdanom partneru njenog ministarstva u sprovođenju reformi.

Mihajlović je naglasila da se sada na građevinske dozvole u Srbiji čeka u proseku pet dana, a nekad se čekalo nekoliko godina.

Ona je zahvalila i ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Švajcarske i Evropske unije na pomoći u prenošenju znanja i iskustva koji su omogućili da Srbija brže napreduje.

"Hvala vam što vam nikada nije bilo teško da nas ohrabrite i pomognete nam. Iskreno verujem da biznis, isto kao i religija, ima moć da promeni svet. Mi menjamo ambijent, menjamo svoju zemlju, menjamo svet za sve one koji dolaze, za buduće generacije prema kojima imamo dužnost i obavezu da im ostavimo razvijeno i moderno društvo", rekla je ministarka.

Komentara 56

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

HSK

Pa kome će drugo, izvršni direktor Naleda je Violeta Jovanović, zajedno su u East-West Bridge-u, Brnabić takođe. Okupacija Srbije od strane poslušnika Trilaterale....

1 0

neregistrovan čitalac

Zaposlili tipičnog sns-ovca u muzeju da radi kao kustos. Pošto pojma sa životom nema, reši da je važno da bude mrtav ozbiljan dok lupa bilo šta i tako ostavi utisak da je pametan. Stigne grupa posetilaca u muzej i jedan od njih pita: " Čija je ovo lobanja?" Kustos kaže: " To je lobanja cara Lazara." Opet pitanje: "A čija je ova manja pored nje?" "Pa i to je njegova, samo kad je bio mali." Toliko o sns kadru.6

44 1

Siniša

Hahahahaaa... Reformator godine! Vic decenije!

21 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo