Zatvori

Novi Beograd dobio objekte za pomoć ugroženima

Novi Beograd dobio objekte za pomoć ugroženima Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

Objekat za pomoć ugroženim kategorijama stanovništva na Novom Beogradu, koji je renoviran sredstvima iz donacije američke ambasade, otvorili su ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat i predsednik Opštine Aleksandar Šapić.

Skat je rekao da je ambasada za renoviranje tri objekta u opštini Novi Beograd donirala sredstva u iznosu 312.000 dolara.

"Ovaj projekat nije jedini koji imamo u Srbiji. U ovom momentu mi smo za humanitarnu pomoć u Srbiji mi smo donirali više od dva miliona dolara", rekao je Skat i dodao da je američka ambasada ponosna na sve projekte koje se uradila u saradnji sa Beogradom u proteklih osam godina.

Opština Novi Beograd obezbedila je tri zgrade za renoviranje, a ambasada SAD finansirala njihovo renoviranje kako bi se prilagodili potrebama ugroženih kategorija stanovništva. Renoviranim objektima upravlja Centar za brigu o deci i starima i drugim licima ometenim u razvoju.

Predsednik Opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić zahvalio je američkoj ambasadi na finansijskoj pomoći upotrebljenoj za pomaganje ugroženim kategorijama društva.

"Možda otvaranje ovog objekta danas i još dva istovremeno bude simbolično početak nove saradnje nove američke administracije sa našom zemljom. Nadamo se da će odnosi koji možda u poslednje dve decenije nisu bili onakvi kavke smo mi svi želeli biti kao početkom 20. veka", rekao je Šapić.

Zahvaljujući renoviranim prostorijama ugroženim kategorijama društva biće omogućeno da sprovode svoje aktivnosti osnaživanja ličnih kapaciteta i afirmacije dece, starih i osoba sa invaliditetom.

Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Rezime

Нисам бот анисам ни задовољна радом Шапића. Откако је он на челу општине она стагнира,рупе на све стране, прљаво и запуштено, о дому здравља на Бежанијској коси се више и не говори,Виноградска улица прошле године месецима била у реконструкцији да би било урађено 1км некакве канализације,а данас стоји блокада те се возила мимоилазе наизменично,а ито што је урађено већ су улегнућа па возила страдају.Могло би овако унедоглед,свака похфала за хуманитарни рад, међутим да то ипак треба да ради неко други, а не председник општине.

2 7

Beba

Svaka cast Sapicu.

10 2

Komentator

Bravo SAD za donacije i pomoc! Dole Gasprom za najskuplje gorivo u Evropi!

34 4

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo