Srpski narodni pokret H2O

Srpski narodni pokret H2O Izvor: N1

Pokojni Car Lazar je veče uoči Kosovske bitke održao prigodan motivacioni govor koji se kasnije vekovima prenosio s kolena na koleno, pa je po tom sistemu stigao do kolena Miloša Miše Vacića.

-Zdrav, Milošu, vjero i nevjero!

Prva vjero, potonja nevjero!

Sjutra ćeš me izdat' na Kosovu,

I odbjeći turskom car Muratu!

Zdrav mi budi, i zdravicu popij,

Vino popij a na čast ti pehar! - rekao je Car Lazar, a napamet naučio Miša Vacić, lider Srpskog narodnog pokreta 1389.

Godinama je bio ubeđen da je Car Lazar mislio baš na njega, Miloša Mišu Vacića, a ne na Miloša Mišu Obilića, te je ceo život posvetio dokazivanju da priča o njegovom transferu među Turke nema utemeljenje u stvarnom životu.

Onda ga je pre neki dan, u ponedeljak uveče, dočekao šef Kancelarije za KiM Marko Đurić sa nešto manje prigodnim motivacionim govorom.

-Zdrav, Milošu, vjero i nevjero!

Prva vjero, potonja nevjero!

Sjutra ćeš me izdat' na N1,

I raskinut ugovor o delu!

S crvenom kravatom u crnom odelu!

Zdrav mi budi, i zdravicu popij,

Vodu popij a na čast ti pehar! - rekao je Marko Đurić, ali Miša se ko u prethodnom slučaju, nameračio da dokaze kako od njegove izdaje nema ništa.

Doduše, Miša Vacić još od male mature izbegava manifestacije i pojave sa inicijalima MM. Ali je tog jutra, u utorak, potpuno smetnuo s uma da se raspita za inicijale voditeljke. Početnička greška!

Spremio je odgovore na sva pitanja. Recimo, bio je ubeđen da će prvo pitanje biti: Šta smatrate osnovnim izazovima moderne fizike?

Zatim, da će drugo pitanje biti: Da li su hlamidomonas, ešerihija, maslačak, rosulja i cimbela jednoćelijski ili višećelijski organizmi?

Da će treće pitanje biti: Kolika je udaljenost od koša linije iza koje se koš računa tri poena po FIBA pravilima?

I da će četvrto pitanje biti: Koji hronološki redosled pravaca je tačan?

a) karolinška-merovinška-romanika-gotika

b) merovinška-karolinška-gotika-romanika

c) merovinška-karolinška-romanika-gotika

d) karolinška-merovinška-gotika-romanika

e) merovinška-gotika-karolinška-romanika

Već je zamišljao sebe kako voditeljki pobedonosno u facu odgovara: “Naravno, odgovor je pod C - merovinška-karolinška-romanika-gotika”

Miša je bio nekako samouveren, a samouverenost je, znao je to odranije, kad imaš pismeno uverenje da si sam.

-Ubo sam boju kravate! Ista je ko boja njene haljine! - smeškao se Miša dok su mu kačili bubicu na rever sakoa, znajući da je najvažnije za uspešno gostovanje po televizijama da uskladiš boju kravate sa bojom voditeljkine haljine, te da spremiš odgovore na sva pitanja unapred.

I onda je konačno počelo.

-Gost “Novog dana” je Miša Vacić, savetnik u Kancelariji za Kosovo i Metohiju – čitala je Minja Miletić najavu sa telepromptera, televizijske spravice popularno zvane “idiot”.

Onda je njen pogled sa “idiota” prešao na Mišu Vacića bez da joj je zaigrala jedna crta na licu. Televizijske voditeljke istrenirane su, naime, da ne pokazuju nikakvu emociju ni kada gledaju u “idiota”, ni kada gledaju u Mišu Vacića.

-Dobro jutro! - rekla je Minja.

-Hm... - procedio je Miša, koji je samo 30 sekundi ranije bio čvrsto ubeđen da će prvo pitanje biti: Šta smatrate osnovnim izazovima moderne fizike?

-Dobro jutro! - ponovila je voditeljka.

-Znate, malo sam prehlađen... A i to pitanje nisam spremio baš najbolje... Je l' može drugo pitanje?

-Hvala vam što ste gost Televizije N1 – rekla je Minja.

-Čekaj, čekaj... Zar nije drugo pitanje: Da li su hlamidomonas, ešerihija, maslačak, rosulja i cimbela jednoćelijski ili višećelijski organizmi? - razmišljao je Miša u sebi.

Rešio je da krene u kontraofanzivu.

-Ali to nije u redu, znate... Vi čitate pitanja s tog idiota, a meni niste dali mogućnost da i ja dovedem nekog idiota, pa i ja da imam pomoć... Ajd se kladimo da ja poznajem više idiota nego vi! To nisu ravnopravni uslovi dijaloga, znate – rekao je Miša i značajno se nakašljao.

To značajno kašljanje trajalo je tačno dva minuta i 34 sekunde.

-Ima li doktora u studiju? - konačno je prozborio Miša posle dva minuta i 34 sekunde.

-Imate sreće... - rekla je Minja hladnokrvno na Mišino iznenađenje.

-Isplazite jezik i kažite aaaaaaa... - rekla je voditeljka autoritativno.

Miša je uredno isplazio jezik i rekao aaaaaaaaaa...

Čuda se dešavaju: sam Bog ga je poslao kod jedine srpske televizijske voditeljke koja ima diplomu Medicinskog fakulteta.

-Uf, uf... Je l' vas grebe kad gutate? - pitala je Minja Mišu.

-Ček, ček... Zar treće pitanje nije: Kolika je udaljenost od koša linije iza koje se koš računa tri poena po FIBA pravilima? - razmišljao je Miša sa isplaženim jezikom: “Otkud sad ovo: je l' vas grebe kad gutate?”.

-Znači ovako... Triput dnevno po supena kašika sirupa od belog sleza! Čaj, supica iz kesice i za sedam dana na posao... - napisla je Minja na papiru koji je dodala Miši.

-Kažite nam za kraj: Koji hronološki redosled pravaca je tačan kad je u pitanju vaše postavljenje za savetnika u Kancelariji za KiM?

-To znam! - skočio je odjedared Miša: “Odgovor je pod C: merovinška-karolinška-romanika-gotika...”

-O čemu vi pričate? Mislila sam, ko vas je postavio za savetnika. Ko vas je zvao i kojim redosledom?

-Ovo stvarno nije u redu... Ali ajd da pokušam. Hronološli redosled je bio ovaj: Car Lazar – Aleksandar Vučić – Marko Đurić...

-Tačan odgovor! Eto, vidite da možete, samo kad ste skocentrisani... Ali, ovo je za mršavu dvojku - rekla je Minja.

-Nemojte molim vas mršavu dvojku... Marko će da poludi. Em idem sedam dana na bolovanje, em mršava dvojka... Dajte još neko pitanje... Evo znam na primer koja je hemijska formula za vodu!

-Dobro, ajde, kažite nam to za trojku...

-Hemijska formula za Kosovo je 1389, a hemijska formulu za vodu je H20? - rekao je Miša, naizgled nesigurno.

-Odlično Mišo... To je tačan odgovor... Hvala vam na gostovanju...

-Hvala i vama...

-Znači jedna kafena kašika sirupa triput dnevno... Čaj i supa... I ne zaboravite da uzmete u apoteci ono za iskašljavanje! - doviknula mu je Minja dok je izlazio iz studija.

Miša je odmah nazvao Marka Đurića.

-Otvaram bolovanje! - uzviknuo je.

-Šta ti je? - pitao je Marko.

-Mislim da imam harizmu! - rekao je Miša i otišao na vekovno ognjište, takoreći kući.

Već sutradan je osnovao Srpski narodni pokret H2O. Mnogo modernije zvuči. A s tim evropskim nazivom pokreta možda jednog dana postane i premijer.

I on je u početku bio malko odbojan, malko zatucan, ali je u međuvremenu stekao neku hemiju...

Komentara 76

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Бобан Милетић Бапси

Пошто видим пустате ( не знам из којих разлога лажњаке - оне који се лажно потписују као ја ) , па онда и Дражу у неком покушају ДЕСЕТЕРЦА ... слободно могу рећи да су они БРУКА за ДЕСЕТЕРАЦ , ред би био да објавите ( ако не онда свакако читајте и препричавајте између себе ) како пише тренутно једини живи доктор за десетерац , па још римовани , Бобан Милетић Бапси , чувени ... и светски познати , кога Google само по надимку препознаје ... дакле овако : УХВАТИ СЕ ДРАЖО ЗА ТАРАБУ , ДА ТЕ НАГНАМ КАО ВЕЉА ( ИЛИЋ) БАБУ ( МЕДЛИН ОЛБРАЈТ ) !!! П.С. Овако се пише ДЕСЕТЕРАЦ , све оатало су трице и кучине ... а ви ако хоћете објавите , ако нећете и то ме боли уво . Поздрав од ДОКТОРА ( за десетерац ) Бобана Милетића Бапсија .

753 1303

Djavo s neba

Bapsi, Napisao si tri komentara. U svakom od njih su delovi koji sadrze jak erotski naboj usmeren ka autoru teksta. Deseterac mozda nije najbolji nacin za izrazavanje ljubavi, ali je svakako hrabar privi korak. Vidi se tvoj talenat da pesnicki izrazis ono sto zamisljas. Potrazi malo po netu kako to rade Rembo i Verlen. Siguran sam da cemo vec posle neke od narednih Drazinih kolumni u komentarima citati znatno suptilniju poeziju, verovatno potpisanu nekim drugim imenom . Slede nezni i nespretni delovi tvojih komentara, tvojih prvih koraka, prvih uzdaha koji toliko puno govore o tebi, vragolanu jedan: - дакле овако : УХВАТИ СЕ ДРАЖО ЗА ТАРАБУ , ДА ТЕ НАГНАМ КАО ВЕЉА ( ИЛИЋ) БАБУ ( МЕДЛИН ОЛБРАЈТ ) !!! - Запамтите да није исто кад ви напишете " Bravo Dražo, majstore " и кад ја напишем " БРАВО ДРАЖО , ДРАЖЕНЦЕ МАЈСОТОРЕ НАД МАЈСОРИМА . ОГРОМНА је и ПРЕПОЗНАТЉИВА разлика . - Ево седох на јелову клупу , Оловку узех у десницу руку , С десном руком тужни поздрав пишем , С левом сузе бришем , И пишем ти ово тужно писмо , Што заједно Дражо нисмо .

52 66

Gud Najt

Draza rula, kao i uvek. :)

70 117

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo