N1 očekuje objašnjenje od premijera

Odgovarajući na pitanja novinara N1 u utorak u Inđiji, premijer Aleksandar Vučić izneo je niz neargumentovanih, diskreditujućih optužbi na račun naše kuće.

Izvor: N1

Prenosimo transkript premijerovog odgovora na pitanje N1 kako vidi fotografiju koju je objavio Velimir Ilić a na kojoj se nalaze Dušan Spasojević i ministar zdravlja Lončar?

VUČIĆ: “Vidim je kao i vi, doduše, moj vid je malo slabiji od vašeg, što se vidi i po naočarama koje nosim, ali, kako bih vam rekao, kako vi vidite fotografiju onih koje podržavate svaki dan, sa notornim kriminalcima osuđenim za promet i prodaju droge našoj deci? I to su postali glavni šefovi njihovih kampanja, svakog dana ih podržavate. Zlatibora Lončara, za razliku od vas koji ne pitate one koje podržavate - Zlatibora Lončara sam pitao za sliku koja je objavljena i on mi je rekao sledeće - pošto naravno on nije optužen da je bilo šta sa njima sarađivao, radio ili učestvovao u bilo kakvom izvršenju krivičnog dela, za razliku od onih koje vi podržavate i koji su, otvoreno podržavate, koji su učestvovali u izvršenju najtežih krivičnih dela, a to je prodaja droge našoj deci, i za to pravosnažnom presudom osuđeni... Dakle, to vam je, kako se zovu oni... Braće Burgije...Što se tiče Zlatibora Lončara, ja sam bio veoma zainteresovan pa sam ga pitao. Nisam hteo da pitam neke za moral kako to da su mogli da sede pored njega sve vreme i da to sve znaju, a da ga ne pitaju nikad ništa ali sam pitao njega i on mi je rekao da je operisao oca jednog od tih ljudi, da su ga pozvali u kafić preko puta da se zahvale. Tamo je nastala ta slika. Da je nešto krio, verovatno se ne bi ni slikao, niti je imao pojma niti bilo šta drugo. Ja mu u tome verujem, ako se pokaže drugačije, da je bilo šta u bilo kakvom kriminalu učestvovao - biće istog trenutka smenjen, a zatim, naravno, i procesuiran.”

N1 očekuje od premijera Vučića da objasni zbog čega je N1 doveo u vezu sa “izvršiocima najtežih krivičnih dela” i narko dilerima, kao i da svoje tvrdnje dokumentuje. Kao nosilac jedne od najznačajnijih funkcija u Srbiji predsednik vlade ima posebnu odgovornost za izgovorene stavove.

Uređivačka politika N1 vodi se isključivo profesionalnim standardima, bez podržavanja bilo koje političke opcije i N1 od premijera i Vlade Srbije očekuje da obezbede normalne uslove za rad novinara čak i kada postavlja pitanje o fotografiji na kojoj je ministar njegove vlade u društvu ubijenog vodje zemunskog klana.

Komentara 355

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

tramp

Nasli ste od koga...

1 0

mr.no

"Kome snaga lezi u topuzu, trgovi mu smrde necovjestvom".

7 0

Inzenjerka

Podrska N1.Najbolji ste.

46 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo