Šešelj: Vučić mi umanjuje šanse za pobedu

Šešelj: Vučić mi umanjuje šanse za pobedu Izvor: N1

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj rekao je da bi mu kandidatura aktuelnog premijera Aleksandra Vučića za predsednika Srbije "umanjila" šanse za pobedu na izborima za predsednika Srbije i da je "sve manje verovatno" da će Srpska napredna stranka (SNS) predložiti aktuelnog šefa države Tomislava Nikolića.

"Sve zavisi od Vučića i njegove procene šta mu odgovara. Verujem da misli da bi to doprinelo njegovoj snazi. Još se ne zna ko je kandidat njegove stranke, a sve je manje verovatno da će to biti Nikolić. Vučić nema na raspolaganju nekog naročito snažnog kandidata, osim sebe samog, ali je i to rizično, jer je teško onda kontrolisati vladu", rekao je Šešelj u intervjuu podgoričkom radiju "Antena M".

Prema njegovim rečima, ako se Vučić kandiduje, mnogo su mu manje šanse da on (Šešelj) pobedi na tim izborima.

"Ako se on ne kandiduje, imam najveće šanse", rekao je Šešelj, koji ne isključuje mogućnost da predsednički i parlamentarni izbori budu održani istovremeno.

Govoreći o vozu koji su srpske vlasti poslale ka Kosovu, Šešelj je rekao da misli da je tu "dramu inscenirao predsednik Srbije Tomislav Nikolić".

"Nikolić je to uradio da bi se junačio, da bi izazvao incident, i da bi povratio patriotsko biračko telo, jer je zapravo izgubio svaku šansu da pobedi na izborima. Čak i šansu da bude kandidat zbog svojih brojnih kriminalnih afera. Tomislav Nikolić sad ođednom hoće da ratuje, sam provocira. Šta bi bilo da je voz ušao na Kosovo, došlo bi do incidenta, krvoprolića. To mu je bio cilj", rekao je Šešelj.

Komentara 176

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Milorad Mile Milence Milkan Jovanovic

Vec vidim post-izbornu crveno crnu koaliciju SRS-SNS-SPS

6 0

Bob

Pao je Seselju rejting drasticno. Narod mnogo ocekivao od njega, a onda provalili da nije nista drugo sem obicnog sluge rezima. On i da dobije izbore, on bi ih predao jer ne zna da vlada, isto kao AV, njegova skola. AV na vlasti i kritikuje opoziciju i 5 godina kritikuje proslu vlast. Seselj je najgora opcija, taj ako prebaci 9% ima da bude cudo.

16 1

Raša

Vidi Voje što je vickast!?

12 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo