Senat Univerziteta traži komisiju o doktoratu Malog

Senat Univerziteta traži komisiju o doktoratu Malog Izvor: Tanjug / Dragan Kujundžić

Senat Univerziteta u Beogradu zatražio je danas od Fakulteta organizacionih nauka (FON) da formira stručnu komisiju koja će analizirati osporenu doktorsku disertaciju gradonačelnika Beograda Siniše Malog, preneo je "Danas".

Senat danas nije prihvatio odluku Etičke komisije FON-a, koja je ranije odbila kao neosnovan zahtev za utvrđivanje neakademskog ponašanja u slučaju prijave plagijata doktorata Siniše Malog.

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladimir Bumbaširević rekao je posle sednice Senata da je FON načinio propust u proceduri, jer je po Pravilniku o postupku utvrđivanja neakademskog ponašanja u izradi pisanih radova bio obavezan da formira stručnu komisiju, koja jedina može da izvrši ekspertsku analizu doktorata.

Nastavno-naučno veće FON-a 21. decembra prošle godine prihvatilo je izveštaj Etičke komisije koja je zaključila da je procedura prijave i odbrane disertacije sprovedena u skladu sa zakonom, da je disertacija originalan naučni doprinos koji ne može biti osporen, uprkos postojanju propusta u načinu citiranja, koji su zanemarljivog obima.

Siniša Mali je 2013. godine na FON-u odbranio doktorsku tezu pod naslovom "Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije - teorijske koncepcije i iskustva Srbije".

Na sajtu Peščanika 9. jula 2014. objavljen je tekst profesora finansija na EBS Business School u Visbadenu Raše Karapandže u kojem se navodi da je plagijat 33 odsto ili više teksta doktorskog rada Siniše Malog odbranjenog na FON-u.

Izvor: Tanjug

Komentara 63

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Udbina - Merdare, via Putinci?

Tana-na-na! Početak kraja. Videćemo čijeg.

2 0

Rastko Vuković

Dobro su se setili. Naučna zvanja lako istrčavaju iznad svoje naučne vrednosti i zato postaju tako privlačna. Međutim, to je bitnije za one koji bi i dalje profitirali na diplomama, nego za prave naučnike. Kao što su u prošlosti najuspešniji matematičari, pronalazači, pisci, slikari, retko imali odgovarajuća zvanja, tako će i budući uspešni ići svojim tokom ostavljajući ovakve u prašini istorije.

21 65

Institut

Vesic je za njega magistar

33 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo