Aktivisti pretučeni posle incidenta na tribini SNS-a

Aktivisti pretučeni posle incidenta na tribini SNS-a Izvor: N1

Na tribini u Beški u organizaciji Srpske napredne stranke, na kojoj je trebalo da govori Veselin Šljivančanin koji je u Hagu osuđen za ratne zločine, došlo je do incidenta, a nakon toga i do napada na aktiviste Inicijative mladih za ljudska prava.

Tribina je prekinuta kada je Šljivančanin počeo da govori, i kada su aktivisti Inicijative izašli ispred stola i razvili transparent na kojem je pisalo: “Ratni zločinci da zaćute da bi se progovorilo o žrtvama”.

Tokom tog performansa došlo je do koškanja, a okupljeni na tribini su pocepali plakate Inicijative i njihove aktiviste izbacili napolje. Iz sale je tada izbačena i ekipa televizije N1.

Izvor: N1info

Aktivisti Inicijative kažu da su ih ispred, krupni mladići tukli i šutirali, kao i da su im uništili deo automobila.  

Anita Mitić iz Inicijative mladih za N1 kaže da je svih devetoro aktivista koji su došli u Bešku, povređeno, od kojih je dvoje zavšilo u Hitnoj pomoći.

"Nasilno su nas izgurali napolje. Napolje nas je pratilo, već u hodniku samom, nekoliko muškaraca koji su nastavili da nas tuku. Ozbiljno da nas tuku. Mi smo počeli da bežimo. Kada smo počeli da bežimo, oni su krenuli za nama, uhvatili su nas troje", kaže Anita.

"Jednog mog kolegu koji je sada u Urgentnom centru i dalje – ide na skener glave, su počeli da šutiraju na podu. Ja sam uletela sa koleginicom u auto i uspela da ih nekako rasteram, dok su oni lomili bukvalno nama auto. Svih devetoro smo dobili batine, a samo su ovo dvoje dobili najviše batine", objšnjava ona.

Na lice mesta izašla je i policija koja je izvršila uviđaj i uzela izjave od aktivista Inicijative.

Izvor: N1info

Komentara 184

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Posmatrac

Ljudi i botovi, drzite se bitnih stvari! Nije bitno ko je govornik, nije bitno ko je prekinuo tribinu nije bitna tema tribine... Bitna je cinjenica da je neko dobio batine i nije ih dobio u samoodbrani. Zakon je vrlo jasan. Agresor mora biti kaznjen!

152 5

Tacy

Vidim botovi juče nisu imali treću smenu, pa jutros udarili minuse onoga što smo mi građani pisali. Duuušeee male, još kopipejstovali neke tekstove što im AV poslao, da dobiju jogurt uz sendvič...

97 298

Vuk

Glasali ste - gledajte

98 558

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo