Stefanović se požalio Interpolu na ponašanje Albanije

Stefanović se požalio Interpolu na ponašanje Albanije Izvor: N1

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poslao je pismo generalnom sekretaru Interpola Jirgenu Štoku u kome je naveo da zahtev ministra unutrašnjih poslova Albanije za ponovnu procenu crvene poternice raspisane za Ramušem Haradinajem predstavlja grubo i nedopustivo mešanje jedne države u suverenitet Srbije.

"Zahtev ministra Saimira Tahirija, predstavlja grubo i nedopustivo mešanje jedne države u suverenitet Srbije, koja je punopravna članica Interpola", naveo je Stefanović u pismu, saopštio je MUP Srbije.

Stefanović je naglasio da su u crvenoj poternici za Haradinajem ispunjeni svi standardi tog instituta, kao i da je poternica pripremljena i objavljena u skladu sa pravilima, procedurama i standardima Interpola.

On je dodao da zahtev albanskog ministra predstavlja i nedopustivo mešanje u osnovna načela rada Interpola koja se odnose na očuvanje suvereniteta članica i dobrovoljnosti u saradnji nadležnih institucija u oblasti medjunarodne operativne saradnje.

"Pravosudni organi Srbije apsolutno su suvereni i nezavisni prilikom vodjenja istraga po pitanju krivičnih dela bilo da su njihovi počinioci srpski državljani ili državljani bilo koje druge suverene države što takozvano Kosovo nije", rekao je Stefanović.

Komentara 19

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Bobo

Ako si im rekao, sve se tresu cim te vide. Savamala, pitacemo sve dok ne resite, necemo zaboraviti...

29 1

MIlka

Kada vide potpis dr Nebojša iz Beograda, ima munjevito da reaguju. Možda pošalju neku pomoćnu policiju da reši ne rešive probleme koje je nagomilao ministar,a ima ih na pretek. Možda saznaju odakle oružje u Jajincima, ili ko štiti fantome, odnosno kompletne idiote iz Savamale.

34 2

Maketar

Mogao bi ministar da se zali interpolu i trazi od njega da resi slucaj Savamale.

40 110

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo