Biće sankcionisano neprimereno odevanje u školama

Biće sankcionisano neprimereno odevanje u školama Izvor: N1

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević najavio je danas da će se u školama sankcionisati neprimereno odevanje učenika i učenica, kao i nastavnika i nastavnica.

"Sankcionisaće se ono što treba, škola mora da bude dosledna", rekao je Šarčević za RTS odgovarajući na pitanje o tome kako će biti rešen problem neprimerenog odevanja u školama.

On je rekao da škole imaju vaspitnu ulogu i da djacima treba da daju dobre primere.

"Škole će biti ocenjivane i po spoljašnjem izgledu - da li je uredjena zgrada, da li su deca disciplinovana, da li su čestito obučena", kazao je Šarčević.

On je rekao i da se ispituje slučaj ;Visoke medicinske škole u Ćupriji, u kojoj je direktor škole šefovima studijskih programa uputio zahtev da kod kolega utiču na smanjenje prolaznosti studenata u januarskom ispitnom roku.

"Mi to već ispitujemo, preduzeli smo mere koje možemo. Niko nije postavio pitanje otkud takva prolaznost" rekao je Šarčević.

Komentara 36

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

gaga

...A ko ce to da nas sankcionise!!!? SNS...mozda..?

12 1

НН

... а ко ће оцењивати "честитост" облачења, тренутни "вероучитељи" или да запослимо нове "вероучитеље" или "честите" из Д(З)вери ...

22 2

Gagi magi

E ovde je nas problem. Ne vidimo sumu od drveta. Umesto da svi profesori budu preispitani, jer vecina realno ne zna da radi svoj posao, i da se gradivo precisti od gluposti, mi se bavimo oblacenjem u skoli. Ma sta me briga kako se oblace. Decaci se obuku lepo da se svide nekoj devojcici i obrnuto. Sta vas interesuje kako se ko oblaci. Ma nek dolaze i goli, al nek nauce nesto. Ovo me podseca na onu situaciju u intervjuu naucnika koji je sleteo dron na kometu i prvo pitanje voditeljke je o njegovoj kosulji. Propascemo kao nacija ako ne pocnemo da se bavimo bitnim stvarima.

29 8

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo