Partizan ostaje bez Evrope čak i ako mu pomogne država

Partizan ostaje bez Evrope čak i ako mu pomogne država Izvor: N1

Nižu se "uspesi" srpskog fudbala. Posle preporuke igračima da ne potpisuju ugovore sa srpskim klubovima, UEFA je suspendovala Partizan iz evropskih takmičenja zbog neplaćenih dugova. Kako se navodi u dokumentaciji UEFA, Partizan ima oko 2,5 miliona evra neplaćenih dugova zaključno sa septembrom 2016. godine.

U julu, avgustu, septembru i na dalje u 2017. Partizana neće biti u Evrokupovima. Suspenzija stiže iz Uefe, pošto Fudbalski klub Partizan nije na vreme plaćao dugove.

Predsednik tog kluba Milorad Vučelić kaže da će dug biti vraćen uz pomoć Vlade Srbije, te da nema razloga da Partizan ne igra u Evropi.

Ipak, portparol UEFA Lars Kristofer ponavlja da zabrana učestvovanja na međunardonim takmičenjima ostaje.

"Partizan je kažnjen sa jednom godinom neigranja u evropskim takmičenjima ukoliko se u naredne tri kvalifikuje. Bez obzira da li uplate novac do 31. januara", objasnio je Kristofer.

Problem je u tome što je Partizan već kažnjavan 2012. i 2013. Te su to otežavajuće okolnosti kako se navodi u odluci Evropske fudbalske unije, kaže novinar Sportkluba Vladimir Novaković.

“Problem 2013. je bio isti, ista količina novca. I onda je navedeno da tadašnja uslovna kazna očigledno nije bila dovoljna, već sada kazna mora da bude oštrija”, kaže on.

Posle Uefine odluke Partizan bi jedno mogao da se žali Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, dodaje Novaković. A ta arbitraža košta više od 100 hiljada franaka, a u praksi se gotovo uvek završava onako kako je i Uefa propisala.

Izvor: N1info

Komentara 40

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Svakodnevno

Svaki dan ova vlada napravi po neku glupost. Onda pročita komentare i promeni odluku ili je odloži. Kakvi su ovo amateri i bezobraznici. Kome novac? Huliganima da imaju poslovni prostor za distribuciju proizvoda od namirnica vanevropskog porekla? Idiotluk!

15 1

Saša

Partizan je, u stvari, najbolja mikrosredina u kojoj se transparentno vidi kako radi i za šta je sposoban SNS. Dakle, sposobni su isključivo da dobiju izbore i dodju na vlast (u Partizanu nelegalnom promenom delegata, u Srbiji, za sad, jakom propagandom i odličnim radom na terenu (uključujući silu i pretnje gde ne može milom), a kad dodju na vlast jedno veliko NIŠTA. Ja sam siguran da nisu namerno pogrešili ali verovatno nisu u stanju ni da prevedu dopise iz UEFA-e a kamoli da ih rastumače. E, tako je u celoj državi, nesposobni vode najvažnije firme, Partizan je tu najmanji problem (inače sam ostrašćeni navijač Partizana)-sve u svemu Smrt fašizmu, živeo Partizan (i uprava napolje)

32 1

Kibo

Možda im odmah dodele pehar LŠ, ako daju 2.5 mil.

8 0

* Sva polja su obavezna