Spotify ponudio Obami posao urednika plejlista

Spotify ponudio Obami posao urednika plejlista Izvor: REUTERS/Kevin Lamarque

Spotify je ove nedelje objavio konkurs za radno mesto urednika plejlista koje bi bilo po meri odlazećem američkom predsedniku Baraku Obami, rekao je glavni direktor tog besplatnog muzičkog servisa Danijel Elk.

"Hej @BarackObama, čuo sam da ste zainteresovani za posao u Spotifyju. Jeste li videli oglas?", upitao je u poruci na Twitteru švedski čelnik, uputivši mu link na oglas za posao.

Po opisu radnog mesta, budući urednik plejlista mora da ima "bar osam godina iskustva na dužnosti predsednika jedne velike zemlje".

Kako bi bio siguran da Angela Merkel ili bivši kanadski premijer Stiven Harper, naprimer, ne bi došli na ideju da se jave, Spotify navodi i druge uslove koji nedvosmisleno odgovaraju jedino profilu američkog predsednika na isteku mandat.

Tako kandidat mora biti u "dobrim odnosima s mnogim umetnicima i muzičarima. Kendrik Lamar je nastupio na proslavi vašeg rođendana? Dođite i pričajte nam o tome", piše u oglasu, aludirajući na posetu repera Beloj kući na proslavi Obaminog 55. rođendana u avgustu 2016.

Drugi uslov je da budući urednik plajelista poseduje "sklonost za timski rad, izuzetnu radnu etiku i Nobelovu nagradu, i da se ponaša prijateljski i srdačno".

Barak Obama znao je često u šali da se pohvali kvalitetom svojih lista najdražih pesama.

U avgustu 2015. objavio je letnju plejlistu koja je bila najslušanija na Spotifyju.

Tagovi: Barak Obama , Spotify , muzika

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

domicilna nistarija

Tomi ce jedno javno preduzece ponuditi da se vrati na posao?

24 0

Dzoni

A jeai li i ti muzicar?

15 3

Bor

Voli covek da rizikuje kao Odbor za dodelu Nobelove nagrade za mir.

18 6

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo